Στη Βουλή της ΠΓΔΜ η συμφωνία με την Ελλάδα

Gazzetta team
Στη Βουλή της ΠΓΔΜ η συμφωνία με την Ελλάδα
Στο κοινοβούλιο της πΓΔΜ κατατέθηκε την Δευτέρα, το σχέδιο νόμου για την κύρωση της συμφωνίας Ελλάδας - πΓΔΜ για το ζήτημα της ονομασίας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ΜΙΑ, ο Πρόεδρος της Βουλής, Ταλάτ Τζαφέρι, έχει συγκαλέσει για την Τρίτη στις 11:00 (τοπική ώρα) συνεδρίαση σχετικά με την υιοθέτηση του σχεδίου νόμου για την κύρωση της συμφωνίας με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Ο Τζαφέρι δήλωσε επίσης ότι ελπίζει η συμφωνία να έχει επικυρωθεί στο κοινοβούλιο μέχρι την Παρασκευή ώστε στη συνέχεια να φτάσει στον πρόεδρο της χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο οποίος θα έχει στη διάθεσή του επτά ημέρες προκειμένου να υπογράψει το νομοθέτημα.

Εάν, ωστόσο, αποφασίσει να κάνει χρήση του βέτο –αφού ήδη έχει υποστηρίξει ότι δεν θα έχει την έγκρισή του- η συμφωνία θα επιστρέψει στη Βουλή.

Τότε, για την έγκρισή της θα απαιτηθεί η απόλυτη πλειοψηφία επί των παρευρισκόμενων βουλευτών. Εφόσον λάβει το τελικό «ναι», τότε η συμφωνία επιστρέφει εκ νέου στον πρόεδρο, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να την υπογράψει.

Πηγή: reader.gr