Αιχμάλωτη αρκούδα επιτέθηκε στον θηριοδαμαστή της μπροστά σε δεκάδες θεατές ρώσικου τσίρκου (pic & vid)

Gazzetta team
Αιχμάλωτη αρκούδα επιτέθηκε στον θηριοδαμαστή της μπροστά σε δεκάδες θεατές ρώσικου τσίρκου (pic & vid)
Οι εικόνες προκαλούν σοκ κι είναι ιδιαίτερα σκληρές, ενώ ευτυχώς δεν σημειώθηκε κάποιος σοβαρός τραυματισμός.

Χιλιάδες είναι τα αιχμάλωτα ζώα σε ολόκληρο τον κόσμο που εξαναγκάζονται να συμμετέχουν σε διάφορες παραστάσεις και δρώμενα, δημιουργώντας εξαιρετικά άσχημες εικόνες, καθώς πολλές φορές χρειάζονται χρόνια «εκπαίδευσης» που συμπεριλαμβάνει κτηνώδεις μεθόδους ώστε τα ζώα να «μάθουν να υπακούν» τις εντολές όσων τα χρησιμοποιούν με σκοπό το κέρδος.

Βέβαια, πολλές είναι κι οι φορές που τα άγρια ζώα επιτίθενται εναντίον των «εκπαιδευτών» τους με ολέθριες συνέπειες, όπως το παρακάτω περιστατικό που έλαβε χώρα σε ρωσική πόλη, κατά τη διάρκεια παράστασης, όπου μεταξύ άλλων συμμετείχε και μία αρκούδα γκρίζλι.

Ενώ όλα φαίνεται να εξελίσσονται ομαλά και σύμφωνα με το πρόγραμμα, ξαφνικά το άγριο κι εν δυνάμει δολοφονικό θηλαστικό αρχίζει να επιτίθεται εναντίον του θηριοδαμαστή, ο οποίος προσπαθεί να αμυνθεί με μκία βέργα που κρατάει στα χέρια του, εξαγριώνοντας το ζώο ακόμα περισσότερο.

Μάλιστα, για κάποια δευτερόλεπτα, ο άντρας φαίνεται πως χάνει την «μάχη» με την αρκούδα, η οποία τον ποδοπατά και τον χτυπά με τα άκρα της.

Το περιστατικό έλαβε χώρα μπροστά στα μάτια των δεκάδων σοκαρισμένων θεατών, ενώ έληξε όταν ακόμα δύο «εκπαιδευτές» καταφέρνουν με χτυπήματα και φωνές να ηρεμήσουν το ζώο.

Η δημοσιοποίηση του περιστατικού, το οποίο συνέβη στην πόλη Ολκόφκα, κοντά στο Βόλγογκραντ, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων για την κακομεταχείριση και την βάρβαρη εκμετάλλευση του επιβλητικού θηλαστικού, με χιλιάδες χρήστες των social media να ζητούν το μποϊκοτάζ των φιλάθλων στα ρωσικά γήπεδα, που λαμβάνβει χώρα το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου.

Πηγή: ladbible.com