Οι φόβοι για εμπορικό πόλεμο ρίχνουν το πετρέλαιο

Gazzetta team
Οι φόβοι για εμπορικό πόλεμο ρίχνουν το πετρέλαιο
Αλυσιδωτές αντιδράσεις στην αγορά εμπορευμάτων προκαλεί η αναζωπύρωση των φόβων για έναν ευρύ εμπορικό πόλεμο.
Ενδεικτικό είναι ότι σήμερα Δευτέρα το πετρέλαιο υποχωρεί, ενώ, στον αντίποδα, ο χρυσός ενισχύεται, υπό το βάρος της απόφασης του Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλλει νέους δασμών στις κινεζικές εισαγωγές, αλλά και της άμεσης αντίδρασης από την πλευρά του Πεκίνου.

Ειδικότερα, τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου άγγιξαν, λίγο νωρίτερα, τα χαμηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Απρίλιο, υποχωρώντας στα 63,59 δολάρια το βαρέλι, για να «τσιμπήσουν» ελαφρώς ανοδικά λίγο αργότερα στα επίπεδα των 63,83 δολαρίων το βαρέλι.

Ωστόσο, οι σημερινές απώλειες των συμβολαίων του «μαύρου χρυσού» αγγίζουν το 1,9%.

«Η εμπορική διένεξη ΗΠΑ-Κίνας έχει προκαλέσει έντονη νευρικότητα στους επενδυτικούς κύκλους, γιατί όλοι αναγνωρίζουν ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις στην παγκόσμια ανάπτυξη», δηλώνει ο Benjamin Lu, αναλυτής της Phillip Futures.

Έντονα πτωτικά κινούνται και τα συμβόλαια του πετρελαίου μπρεντ, τα οποία διαπραγματεύονται στα επίπεδα των 72,67 δολαρίων, καταγράφοντας πτώση 1,1%.

Την ίδια ώρα, ανοδικά κινούνται τα συμβόλαια του χρυσού, μετά τα χαμηλά 5,5 μηνών στα οποία υποχώρησαν στην περασμένη συνεδρίαση.

Σε μια προσπάθεια να κερδίσει το χαμένο έδαφος, το «πολύτιμο μέταλλο» ενισχύεται, σήμερα Δευτέρα, κατά 0,4%, στα επίπεδα των 1.284,10 δολαρίων το βαρέλι.


Πηγή: insider.gr