Γουατεμάλα: Σταμάτησαν τις έρευνες για τον εντοπισμό θυμάτων από την έκρηξη του ηφαιστείου

Gazzetta team
Γουατεμάλα: Σταμάτησαν τις έρευνες για τον εντοπισμό θυμάτων από την έκρηξη του ηφαιστείου
Τερματίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό θυμάτων από την έκρηξη του ηφαιστείου, που στοίχισε τη ζωή σε 110 ανθρώπους.

Οι αρχές της Γουατεμάλας τερμάτισαν σήμερα τις έρευνες για τον εντοπισμό θυμάτων στην περιοχή που επλήγη από την έκρηξη του ηφαιστείου Φουέγο, έγινε γνωστό από την αρχή διαχείρισης καταστροφών.

Τουλάχιστον 110 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 197 παραμένουν αγνοούμενοι μετά τις βίαιες εκρήξεις που ξεκίνησαν πριν από δύο εβδομάδες, σύμφωνα με την υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών CONRED.

«Οι επιχειρήσεις έρευνας αναστέλλονται δια παντός στις πόλεις Σαν Μιγκέλ Λος Λότες και Ελ Ροντέο στην κοινότητα Εσκουίντλα… η ζώνη δεν είναι πλέον κατοικήσιμη και θεωρείται υψηλού κινδύνου» επισήμανε σήμερα η CONRED.

Το ηφαίστειο Fuego (Φωτιά στα ισπανικά) καταγράφει τέσσερις ή πέντε μικρότερης έντασης εκρήξεις καθημερινά εκτοξεύοντας τέφρα σε ύψος έως 4.700 μέτρων, σύμφωνα με την ανακοίνωση της CONRED.

Στην Εσκουίντλα λειτουργούν 12 καταφύγια για τους σχεδόν 2.800 ανθρώπους που εκτοπίστηκαν από τα σπίτια τους, τα οποία ισοπέδωσαν η τέφρα και οι όγκοι συντριμμιών, ενώ περισσότεροι από 770 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε καταφύγια σε κοντινές περιοχές.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ