Έκτακτη μίνι-Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό επιθυμεί η Μέρκελ

Gazzetta team
Έκτακτη μίνι-Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό επιθυμεί η Μέρκελ
Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής με αντικείμενο την προσφυγική κρίση επιδιώκει να συγκληθεί η Καγκελάριος της Γερμανίας, με χώρες οι οποίες πλήττονται ιδιαίτερα από το πρόβλημα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας Bild, η Καγκελάριος επιθυμεί η έκτακτη «μίνι» Σύνοδος να πραγματοποιηθεί ήδη πριν από το τακτικό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 28 και 29 Ιουνίου, πιθανότατα στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Για ανταγωνιστικές αποδόσεις, άκου τη θεία Βίστα!

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η Καγκελάριος θέλει σε αυτή την συνάντηση να συμμετάσχουν μεταξύ άλλων η Ελλάδα, η Ιταλία και η Αυστρία, ενώ δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό εάν θα συμμετάσχουν η Ισπανία και οι βαλκανικές χώρες.

Σύμφωνα πάντως με Ιταλό κυβερνητικό αξιωματούχο, δεν έχει ακόμη ληφθεί οριστική απόφαση, ενώ δεν είναι σαφές το πότε ακριβώς μπορεί να συγκληθεί.

Τις τελευταίες εβδομάδες η Καγκελάριος υφίσταται ισχυρή πίεση απο τον κυβερνητικό της εταίρο, τους Χριστιανοκοινωνιστές (CSU), για το θέμα των προσφύγων, καθώς ο αρχηγός τους και υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ απειλεί να δράσει με ή χωρίς την έγκρισή της, δίνοντας εντολή να απελαύνονται στα σύνορα μετανάστες χωρίς έγγραφα ή μετανάστες των οποίων η αίτηση ασύλου έχει απορριφθεί σε άλλο κράτος - μέλος της ΕΕ.

Από την πλευρά της η κυρία Μέρκελ επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία ότι η απάντηση στην προσφυγική κρίση θα πρέπει να είναι ευρωπαϊκή και όχι ενός μεμονωμένου κράτους.