Slogun:Οταν από όλα τα γήπεδα της Ελλάδας επιλέγεις για τον τελικό το Πανθεσσαλικό, αυτά παθαίνεις...

FOLLOW US

Slogun:Οταν από όλα τα γήπεδα της Ελλάδας επιλέγεις για τον τελικό το Πανθεσσαλικό, αυτά παθαίνεις...
BWIN stripe gif

Αυστραλοί στρατιώτες ύψωσαν τη ναζιστική σημαία στο Αφγανιστάν (pic)

Gazzetta team
Αυστραλοί στρατιώτες ύψωσαν τη ναζιστική σημαία στο Αφγανιστάν (pic)
Τη ναζιστική σημαία ύψωσαν Αυστραλοί στρατιώτες στο Αφγανιστάν, κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Μάλκολμ Τέρνμπουλ αλλά και των πολιτών.

Την αποκάλυψη έκανε το τηλεοπτικό δίκτυο ABC το οποίο ανήρτησε και τις σχετικές φωτογραφίες από το συμβάν που έγινε το 2007, ωστόσο ήρθε τώρα στη δημοσιότητα. Πηγή προσκείμενη στον στρατό είπε ότι επρόκειτο μάλλον για «διεστραμμένο αστείο» παρά για ενέργεια νεοναζί.

«Η σημαία εγέρθηκε για σύντομο διάστημα σε ένα όχημα του στρατού της Αυστραλίας το 2007. Ο διοικητής διέταξε να κατέβει αμέσως», διευκρίνισε το υπουργείο Άμυνας στο ABC. «Η σημαία κατέβηκε και οι υπεύθυνοι τιμωρήθηκαν», διαβεβαίωσε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Τέρνμπουλ.

Ο στρατός της Αυστραλίας είναι παρών στο Αφγανιστάν από το 2001. Το 2007, τη χρονιά που σημειώθηκε το συμβάν, ήταν ανεπτυγμένοι στη χώρα περίπου 900 Αυστραλοί στρατιωτικοί. Πλέον, έχουν παραμείνει 300.

Η αποκάλυψη για την ενέργεια των στρατιωτικών με τη ναζιστική σημαία έρχεται τη στιγμή που υπάρχουν έντονες αντιδράσεις για τη συμπεριφορά των ανδρών του στρατού της Αυστραλίας στο Αφγανιστάν.

Μέλη των Ειδικών Δυνάμεων του στρατού κατηγορούνται για εγκλήματα πολέμου -εκτελέσεις άοπλων Αφγανών- σε ένα απόρρητο εσωτερικό έγγραφο του υπουργείου Άμυνας που αποκάλυψε ο αυστραλιανός Τύπος, στο οποίο γίνεται επίσης λόγος για «βιαιότητες» και προσβολές «της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

Πηγή: reader.gr