Επική μάχη τεράστιων λευκών καρχαριών με έπαθλο το δόλωμα (pic & vid)

Gazzetta team
Επική μάχη τεράστιων λευκών καρχαριών με έπαθλο το δόλωμα (pic & vid)
H απίθανη μονομαχία δύο καρχαριών για να κερδίσουν το δόλωμα που είχε πεταχτεί από επαγγελματίες δύτες λίγη ώρα πριν, προκαλεί δέος κι είναι αποκαλυπτική της κτηνώδους δύναμης των δολοφονικότερων πλασμάτων των θαλασσών.

Η κάμερα των δυτών, που την στιγμή της καταγραφής βρίσκονταν πάνω στο σκάφος, «έπιασε» τα απίστευτα πλάνα, την στιγμή ακριβώς που τα δύο κήτη αναμετρώνται για τα «μάτια» του δολώματος, σε απόσταση αναπνοής από το σκάφος των αντρών, οι οποίοι αδυνατού να πιστέψουν όσα συμβαίνουν μπροστά στα μάτια τους.

Στην μάχη έλαβαν μέρος ένας τεράστιος λευκός καρχαρίας κι ένας αισθητά μικρότερος από τον Μεγάλο Λευκό αντίπαλό του, γεγονός που δεν άφησε κανένα περιθώριο διχογνωμίας για το αποτέλεσμα της μάχης.

Μάλιστα, ο μικρότερος καρχαρίας όχι μόνο έχασε το γεύμα αλλά κόντεψε να γίνει ο ίδιος τροφή για τον «Λευκό Δολοφόνο», το άνοιγμα του στόματος του οποίου προκαλεί ίλιγγο.

Ο ηττημένος καρχαρίας αποχώρησε ηττημένος μετά τη συνάντηση με τα σαγόνια του λευκού καρχαρία, φέροντας στο σώμα του τα σημάδια της μάχης, που μπορεί να αποδείχθηκαν και θανατηφόρα, ενώ ο νικητής καταγράφηκε και στη συνέχεια να περιπολεί στα νερά της περιοχής, πραμονεύοντας για το επόμενο θήραμά του.

Τα πλάνα καταγράφηκαν σε απόσταση περίπου 60 μιλίων από τις ακτές της ανατολικής Αυστραλίας, σε μια περιοχή που φημίζεται για την παρουσία εκατοντάδων καρχαριών κάθε είδους.

Αποτέλεσμα εικόνας για great white shark

Όπως ανέφερε ο δύτης που κατέγραψε τα επίμαχα πλάνα, η εμπειρία της μονομαχίας των δύο καρχαριών αποτελεί σημείο καμπής για την μετέπειτα καριέρα του, ενώ δήλωσε «συγκλονισμένος» που ήταν μάρτυρας αυτής της απόκοσμης μάχης μεταξύ των δύο θαλάσσιων πλασμάτων.