Slogun:Ένας τελικός Παρί - Ρεάλ θα είναι αριστούργημα. Και λογικά ο Μπαπέ θα τραυματιστεί την προηγούμενη μέρα.

FOLLOW US

Slogun:Ένας τελικός Παρί - Ρεάλ θα είναι αριστούργημα. Και λογικά ο Μπαπέ θα τραυματιστεί την προηγούμενη μέρα.
BWIN stripe gif

Αναχαιτίστηκε πύραυλος ανταρτών πάνω από τη Σαουδική Αραβία

Gazzetta team
Αναχαιτίστηκε πύραυλος ανταρτών πάνω από τη Σαουδική Αραβία
Η αντιαεροπορική άμυνα της Σαουδικής Αραβίας αναχαίτισε βαλλιστικό πύραυλο ο οποίος εκτοξεύθηκε από μια περιοχή ελεγχόμενη από τους Χούθι.
Συντρίμμια του πυραύλου κατέπεσαν σε συνοικίες της πόλης Τζάζαν, χωρίς να υπάρξουν θύματα, διευκρίνισε η συμμαχία της οποίας ηγείται η Σαουδική Αραβία, η οποία επενέβη στον πόλεμο στην Υεμένη το 2015 στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων.

Η εκτόξευση του πυραύλου σημειώθηκε την επομένη του θανάτου τριών αμάχων στη Τζάζαν, από ένα «βλήμα» των σιιτών ανταρτών Χούθι.

Στα τέλη Μαΐου, πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν από τους Χούθι αναχαιτίστηκαν πάνω από τις πόλεις Νατζράν (νότια) και Τζάζαν.

Τους τελευταίους μήνες οι εκτοξεύσεις πυραύλων εναντίον της Σαουδικής Αραβίας από τους Χούθι έχουν πολλαπλασιαστεί.

Σε μια ένδειξη ότι το Ριάντ παίρνει σοβαρά την απειλή, το βασίλειο δοκίμασε τον τελευταίο μήνα ένα νέο σύστημα συναγερμού και ειδοποίησης του πληθυσμού στην πρωτεύουσα Ριάντ.

Η Σαουδική Αραβία κατηγορεί το Ιράν, τον μεγάλο της αντίπαλο στην περιοχή, ότι προμηθεύει με πυραύλους τους αντάρτες. Το Ιράν αναγνωρίζει ότι υποστηρίζει πολιτικά τους αντάρτες, αλλά αρνείται ότι τους παρέχει οποιαδήποτε στρατιωτική υποστήριξη.

Η Υεμένη, η φτωχότερη χώρα του αραβικού κόσμου, δοκιμάζεται από τη χολέρα και το λιμό. Από τον Μάρτιο του 2015 ο πόλεμος στην Υεμένη έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 10.000 ανθρώπους και έχει τραυματίσει άλλους 55.000.

Πηγή: reader.gr