Ερντογάν και Μπαχτσελί απειλούν την Ελλάδα: «Μην ξεχνάτε τους προγόνους σας»

Gazzetta team
Ερντογάν και Μπαχτσελί απειλούν την Ελλάδα: «Μην ξεχνάτε τους προγόνους σας»
Ο στενός σύμμαχος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί καταφέρθηκε για ακόμα μία φορά κατά της Κύπρου και της Ελλάδας.
Ο ηγέτης των Τούρκων εθνικιστών, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, μιλώντας στη Σμύρνη επιτέθηκε στην Ελλάδα και την κυβέρνηση αναφέροντας πως δεν πρέπει κανείς να ξεχνά «τι τράβηξαν οι πρόγονοί της όταν ρίχτηκαν στον πάτο της θάλασσας».

Μετά την προβολή βίντεο της παράταξης του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής συγκέντρωσης το οποίο παρουσίαζε την Κύπρο ως τουρκική, ο Μπαχτσελί δήλωσε πως δεν κατανοεί τις αντιδράσεις που προκάλεσε σε Ελλάδα και Κύπρο: «Γιατί; Επειδή δείχνει την Κύπρο ως τουρκικό έδαφος. Θα ρωτήσω αυτούς τους ανόητους και χοντροκέφαλους “τι να κάναμε”, “πώς να τη δείχναμε;”. Το δηλώνω και το τονίζω: Η Κύπρος είναι τουρκική. Είναι τουρκική πατρίδα και τουρκική θα παραμείνει».

Στη συνέχεια ο Μπαχτσελί καταφέρθηκε κατά της Ελλάδας λέγοντας πως η κυβέρνηση παίζει παιχνίδια στο Αιγαίο και την προέτρεψε να θυμηθεί τους προγόνους της: «Η ελληνική κυβέρνηση, η οποία παίζει παιχνίδια στα νησιά του Αιγαίου, ας μάθει τα όριά της και ας μην ξεχνάει τι τράβηξαν οι πρόγονοί της όταν ρίχτηκαν στον πάτο της θάλασσας. Θα ξαναγίνει το ίδιο. Δόξα τω Θεό, η βούληση να γίνει ξανά το Αιγαίο τάφος των πόθων των Ελλήνων, είναι ακόμη ζωντανή. Και θα συνεχίζει να είναι μέχρι τέλους».

Ερντογάν: Πόλεμος μεταξύ σταυρού και ημισελήνου

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στην απόφαση του Καγκελαρίου της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, να κλείσει τεμένη στη χώρα για να καταπολεμηθεί το «πολιτικό ισλάμ».

«Αυτά τα μέτρα που έλαβε ο Αυστριακός πρωθυπουργός, φοβάμαι, ότι οδηγούν τον κόσμο σε έναν πόλεμο μεταξύ σταυρού και ημισελήνου», δήλωσε ο Ερντογάν.

«Λένε ότι θα διώξουν τους ιμάμηδες μας από την Αυστρία. Πιστεύετε ότι δεν θα αντιδράσουμε αν κάνουν κάτι τέτοιο; Αυτό σημαίνει ότι πρόκειται να κάνουμε κάτι», διαμήνυσε ο Τούρκος πρόεδρος.


Πηγή: insider.gr