Ορκίστηκε ο νέος Ισπανός πρωθυπουργός (pics)

Gazzetta team
Ορκίστηκε ο νέος Ισπανός πρωθυπουργός (pics)
Ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Πέδρο Σάντσεθ, ορκίστηκε πρωθυπουργός της Ισπανίας, ενώπιον του βασιλιά Φιλίππου του Στ’, στο ανάκτορο της Ζαρζουέλα.

Ο δρόμος προς τον πρωθυπουργικό θώκο άνοιξε για τον 46χρονο πολιτικό μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής εναντίον του απερχόμενου κεντροδεξιού πρωθυπουργού, Μαριάνο Ραχόι.

Άγνωστη παραμένει, ωστόσο, η σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος, το οποίο θα αναλάβει καθήκοντα εντός των επόμενων ημερών.

''Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* '' *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις


«Ήταν τιμή μου- δεν υπάρχει μεγαλύτερη- που κυβέρνησα την Ισπανία», δήλωσε ο Ραχόι, μετά την ψηφοφορία, και ευχήθηκε στον διάδοχό του να αφήσει τη χώρα σε καλύτερη κατάσταση απ’ αυτή που την βρήκε.

Ο Σάντσεθ, από την πλευρά του, δεσμεύτηκε να αντιμετωπίσει με ταπεινότητα όλες τις προκλήσεις της χώρας, κάνοντας ειδική μνεία στα κοινωνικά ζητήματα, την ανεργία και τις σχέσεις εργασίας.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η διακυβέρνηση της ιβηρικής χώρας από τους Σοσιαλιστές μόνο εύκολη υπόθεση δεν χαρακτηρίζεται, καθώς η βουλευτική δύναμη του PSOE αριθμεί σε μόλις 84 έδρες. Η νέα κυβέρνηση, βέβαια, μπορεί να υπολογίζει στη στήριξη των βουλευτών του Podemos, του Καταλανικού Κόμματος και των Βάσκων Εθνικιστών.

Πηγή: insider.gr