Πυροσβέστης έπιασε στον αέρα άντρα που πήδηξε από τον 4ο όροφο πολυκατοικίας (vid)

Gazzetta team
Πυροσβέστης έπιασε στον αέρα άντρα που πήδηξε από τον 4ο όροφο πολυκατοικίας (vid)
To θάρρος κι επινοητικότητα των πυροσβεστών που έσπευσαν σε κλήση για διάσωση ενός άντρα που κρεμόταν από παράθυρο 4ου ορόφου στην Ρίγα της Λετονίας στάθηκαν σωτήρια για τη ζωή του επίδοξου αυτόχειρα.

Οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας κόβουν κυριολεκτικά την ανάσα του θεατή, καθώς η ριψοκίνδυνη επέμβαση των πυροσβεστών θα μπορούσε να απειλείσει και την σωματική ακαεραιότητα των ίδιων.

Τα συνεργεία διάσωσης που έλαβαν την κλήση αποφάσισαν να χωριστούν ώστε να μπερδέψουν τον άντρα που κρεμόταν από το παράθυρο του 4ου ορόφου του κτιρίου.

Δύο από αυτούς μετέβησαν στον 3ο όροφο της πολυκατοκίας ώστε να προσπαθήσουν να πιάσουν τον άντρα πριν επιχειρήσει το μοιραίο του άλμα, με τον ένα πυροσβέστη να κρέμεται έξω από το παράθυρο και τον συνάδελφό του να του κρατάει τα πόδια ώστε να μην παρασυρθεί από το βάρος του παρολίγο αυτόχειρα.

Πριν, όμως, προλάβουν να θέσουν σε εφαρμογή το σχέδιό τους, ο άντρας πήδηξε από το παράθυρο. Με κίνδυνο της ζωής και των δύο, ο κρεμασμένος πυροσβέστης έπιασε κυριολεκτικά στον αέρα τα χέρια του επίδοξου αυτόχειρα, ενώ με τη βοήθεια του συναδέλφου του κατάφεραν να διασφαλίσουν την ακεραιότητα του άντρα, βάζοντάς τον μέσα στο δωμάτιο που βρίσκονταν, δίνοντας τέλος σε μια σπάνια περιπέτεια.

Αργότερα, έλαβαν τα εύσημα από τις αρχές της Ρίγας αλλά κι από την υπηρεσία τους, ενώ το παρολίγο θύμα κρατείται καθώς αντιμετωπίζει ψυχζολογικά προβλήματα.