Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν επιστρέφουν γαμήλια δώρα 9,3 εκατ. δολαρίων

Gazzetta team
Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν επιστρέφουν γαμήλια δώρα 9,3 εκατ. δολαρίων
Φήμες λένε ότι κάπου κάπως κάποτε, υπάρχουν παντρεμένα ζευγάρια που δεν επέστρεψαν κανένα γαμήλιο δώρο.

Σίγουρα, ένα από αυτά δεν είναι ο πρίγκιπας Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ που όπως έγινε γνωστό δύο εβδομάδες μετά τον γάμο τους, είναι αναγκασμένοι να επιστρέψουν δώρα συνολικής αξίας 9,3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως μεταδίδουν τα Express και Harper's Bazaar, η πρωτοβουλία τους αυτή δε σημαίνει ότι δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τα δώρα, αλλά οφείλεται ξεκάθαρα στο πρωτόκολλο και τις πρακτικές του παλατιού που απαγορεύει την έμμεση διαφήμιση.

Τα νέα παιχνίδια της Novomatic, με εντυπωσιακά γραφικά και δυνατό ήχο, μόλις έφτασαν στην Sportingbet.gr! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Πιο συγκεκριμένα, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν πρέπει να αποδέχονται δώρα παροχής φιλοξενίας ή άλλων υπηρεσιών, που ενδεχομένως αφήνουν υπονοούμενα ότι εκείνοι έχουν κάποιο είδος «υποχρέωσης» ως προς τον δωρητή. Για παράδειγμα, η εταιρεία Bags of Love δώρισε στο ζευγάρι ασορτί μαγιό με το σκεπτικό ότι μπορεί να τα επιλέξει για τον μήνα του μέλιτός του... Οι νεόνυμφοι επίσης, μεταξύ άλλων έλαβαν, φιλικές δωρεές για παραμονή σε ξενοδοχεία, θέρετρα και παντός είδους υπηρεσίες. Σε τέτοιες περιπτώσεις, μόνο τα ενθύμια από κάποια επίσημη επίσκεψη, γάμο ή άλλο γεγονός μπορούν να γίνουν αποδεκτά χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα.

Ακόμη χειρότερα, το πρωτόκολλο βάζει φρένο και στα δώρα ιδιωτών όταν τα κίνητρά τους είναι αμφισβητήσιμα. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο και επειδή τα όρια δεν είναι σαφή, ούτε καν διακριτά στις περισσότερες περιπτώσεις, πριν τελεστεί το μυστήριο οι νεόνυμφοι ζήτησαν από τους καλεσμένους τους να προτιμήσουν τις δωρεές σε κάποιο από τα επτά φιλανθρωπικά ιδρύματα που είχαν προεπιλέξει.

Βέβαια, τις οδηγίες αυτές δεν ακολούθησε ούτε η ίδια η βασίλισσα Ελισάβετ που τους χάρισε μία υπερπολυτελή κατοικία εντός τεράστιας έκτασης στο Σάντρινχαμ, αντίστοιχη αυτής που είχε κάνει και στον αδερφό του Χάρι, Ουίλιαμ όταν παντρεύτηκε την Κέιτ Μίντλετον.


Πηγή: reader.gr