Η Ριάνα «έβγαλε» την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό του Μπαρμπάντος (pics)

Gazzetta team
Η Ριάνα «έβγαλε» την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό του Μπαρμπάντος (pics)
Τελικά η επιρροή της Ριάνα είναι υπέρ-αρκετή ώστε να καθορίσει και τα εκλογικά αποτελέσματα στην χώρα καταγωγής της.

Η Μία Μότλεϊ αποτελεί ένα θαυμαστό παράδειγμα για το πόσο μακριά μπορεί να φτάσει μια αποφασισμένη γυναίκα, καθώς σε ηλικία 52 ετών η δικηγόρος από το νησί Μπαρμπάντος της Καραϊβικής έγινε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του νησιωτικού κράτους της Αμερικής.

Η Μότλεϊ, που ήταν επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος του Μπαρμπάντος, κατάφερε να εκλεγεί, με σημαντική διαφορά από τον αντίπαλό της, στην ηγεσία της χώρας κερδίζοντας και τις 30 έδρες του κοινοβουλίου της χώρας με ποσοστό 74,6%.

Αποτέλεσμα εικόνας για mia motley

Παρότι δέχθηκε δριμεία και πολλές φορές αήθη κριτική από τους πολιτικούς της αντιπάλους, κατάφερε να κερδίσει με μεγάλη διαφορά τον αντίπαλό της Φρέντελ Στούαρτ, που αποδέχθηκε αμέσως την ήττα του κόμματος του, το οποίο βρισκόταν στο τιμόνι της χώρας την τελευταία δεκαετία.

Μάλιστα, μία από τις πιο ένθερμες υποστηρίκτριες της νέας προέδρου ήταν η πασίγνωστη Ριάνα (που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο νησί μέχρι την ηλικία των 15 ετών), η οποία είχε απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες να εμπιστεθούν την Μότλεϊ, κάτι που εισακούστηκε από τους ψηφοφόρους του Μπαρμπάντος, με την νεοεκλεγείσα πρόεδρο να «ευχαριστεί την Ριάνα για την αγάπη της, την στήριξη και τις ευχές της».

Αποτέλεσμα εικόνας για ριανα reader

Το Μπαρμπάντος ανεξαρτητοποιήθηκε από την βρετανική κυριαρχία το 1966, ενώ κύρια πηγή εσόδων του κράτους των περίπου 300.000 ανθρώπων είναι ο τουρισμός. Αρχηγός του κράτους παραμένει η Βασίλισσα Ελισάβετ Β' του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς η χώρα παραμένει μέλος της Βρετανικής Κοινοπολιτείας.