Έκπληκτοι οι επιστήμονες από τον εντοπισμό δικέφαλου ελαφιού στις ΗΠΑ (pics)

Gazzetta team
Έκπληκτοι οι επιστήμονες από τον εντοπισμό δικέφαλου ελαφιού στις ΗΠΑ (pics)
Η εύρεση του δικέφαλου ελαφιού προκάλεσε έκπληξη στους επιστήμονες, οι οποίοι προσπαθούν να κατανοήσουν κάτω από ποιες συνθήκες γεννήθηκε με αυτό τον τρόπο.

Μπροστά σε ένα μοναδικό θέαμα βρέθηκε ένας συλλέκτης μαιταριών στην αμερικανική ενδοχώρα, καθώς εντόπισε το άψυχο σώμα ενός δικέφαλου ελαφιού.

Το ελάφι βρισκόταν ξαπλωμένο ανάμεσα στην πυκνή βλάστηση της περιοχής, ενώ το σώμα του που ήταν ακόμη ζεστό, υποδήλωνε πως μερικές στιγμές πιο πριν το θηλαστικό βρισκόταν εν ζωή.

Αμέσως, ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της πολιτείας της Μινεσότα, οι οποίες περισυνέλεξαν το ζώο και το μετέφεραν στα εργαστήριά τους για περαιτέρω μελέτη.

Credit: Gino D'Angelo / University of Georgia

Πρόκειται για ένα από τα πιο σπάνια δείγματα «τερατογεννέσεων» στην άγρια φύση, ενώ η μοναδικότητα του ευρήματος έγκυται στο γεγονός ότι για πρώτη φορά οι επιστήμονες μπορούν να εξετάσουν το γενετικό υλικό του ζώου, καθώς σε άλλες περιπτώσεις επρόκειτο είτε για προφορικές αναφορές κυνηγών είτε για τα απομεινάρια των ζώων καθώς είχαν καταναλωθεί από άλλα πτωματοφάγα ζώα.

Πλέον, το δικέφαλο ελάφι βρίσκεται στην κατάψυξη του κέντρου μελέτης άγριας ζωής της Μινεσότα, με τους ειδικούς να προσπαθούν να καταλάβουν για ποιο λόγο το ελάφι γεννήθηκε με δύο κεφάλια.

Η ηλικία του προσδιορίστηκε σε μερικούς μόνο μήνες (ίσως και λιγότερο), ενώ από την εξέτασά του διαπιστώθηκε πως έφερε δύο ξεχωριστά κεφάλια και λαιμούς, αλλά και δύο σπλήνες, συκώτια και στομάχια.

Credit: Gino D'Angelo / University of Georgia

Ανάλογα περιστατικά έχουν αναφερθεί αρκετές φορές από κυνηγούς ή αγρότες, ενώ οι επιστήμονες ανέφεραν ότι το προσδόκιμο ζωής των θηλαστικών σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πάρα πολύ μικρό.