Μετανάστης ήρωας σώζει 4χρονο αγόρι που κρεμόταν στο κενό στα προάστια του Παρισιού (vid)

Gazzetta team
Μετανάστης ήρωας σώζει 4χρονο αγόρι που κρεμόταν στο κενό στα προάστια του Παρισιού (vid)
To μικρό αγόρι βρέθηκε σε εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση, όμως ο Spiderman της πραγματικής ζωής έβαλε τέλος στην περιπέτεια με μοναδικό τρόπο.

Συγκλονιστικές σκηνές εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στο 18ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας, όταν ένα μικρό παιδί βρέθηκε κρεμασμένο από τον 4ο όροφο πολυκατοικίας, με τεράστιο κίνδυνο να πέσει στο κενό.

Προς το παρόν, δεν έχει διασαφηνιστεί ο τρόπος που το τεσσάρων ετών αγοράκι βρέθηκε κρεμασμένο στο κενό, όμως αυτός που έκλεψε την παράσταση ήταν ένας άντρας αφρικανικής καταγωγής, που χωρίς να χάσει δευτερολεπτό, άρχισε να σκαρφαλώνει με απίστευτη επιδεξιότητα και ταχύτητα, τους ορόφους ώστε να φτάσει το μικρό αγόρι.

Μπροστά σε δεκάδες σοκαρισμένους κατοίκους και περαστικούς, κι ενώ ούτε η αστυνομία ούτε η πυροσβεστική βρίσκονταν στο σημείο, ο μετανάστης από το Μάλι, σαν άλλος Spiderman καταφέρνει να φτάσει σε χρόνο ρεκόρ δίπλα στο παιδί, δίνοντας τέλος στις στιγμές αγωνίας που προηγήθηκαν.

Με δηλώσεις τους, οι φορείς της πόλης εξήραν το θάρρος και την αποφασιστικότητα του νεαρού άντρα, ο οποίος με κίνδυνο της ζωής του κατάφερε να σώσει το μικρό παιδί από βέβαια πτώση, καθώς το σίγουρο είναι πως δεν θα κατάφερνε να κρατηθεί από το καλώδιο για πολύ ώρα ακόμη, ούτως ώστε να καταφθάσουν τα συνεργεία διάσωσης.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε σε πολυόροφο κτίριο κατοικιών στην λεωφόρο Marx-Dormoy, στο 18ο διαμέρισμα του Παρισιού, στα βόρεια προάστια της γαλλικής πρωτεύουσας.

«Ευχαριστώ θεέ μου, το έσωσα»

Ο νεαρός που έσωσε χθες το βράδυ στο Παρίσι ένα τετράχρονο παιδί που κρεμόταν στο κενό σκαρφαλώνοντας από μπαλκόνι σε μπαλκόνι σε πολυκατοικία ονομάζεται Μαμουντού Γκασάμα και είναι παράνομος μετανάστης από το Μάλι, δήλωσε μέλος του δημοτικού συμβουλίου της γαλλικής πρωτεύουσας.

«Ο νεαρός που έσωσε ένα μωρό στην οδό Μαρξ-Ντορμουά σκαρφαλώνοντας τρεις ορόφους είναι παράνομος μετανάστης που έφθασε από το Μάλι τον Σεπτέμβριο. Να το δουν εκείνοι που φτύνουν τους μετανάστες όλη τη μέρα. Ευχαριστούμε Μαμουντού Γκασάμα», έγραψε στο Twitter ο κομμουνιστής εκπρόσωπος του 18ου διαμερίσματος στο δημοτικό συμβούλιο του Παρισιού Ιαν Μπροσά.

Λίγο πριν, η δήμαρχος Αν Ινταλγκό είχε συγχαρεί τον νεαρό: «Ενα μεγάλο μπράβο στον Μαμουντού Γκασάμα για την θαρραλέα πράξη του που επέτρεψε να σωθεί χθες το βράδυ η ζωή ενός παιδιού. Είχα την ευχαρίστηση να μιλήσω σήμερα μαζί του τηλεφωνικά για να τον συγχαρώ θερμά», έγραψε στο Twitter.

Ο Μαμουντού Γκασάμα παρουσιάσθηκε από πολλά μέσα ενημέρωσης ως ήρωας. Ο ίδιος δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV ότι «είδε πολύ κόσμο να φωνάζει και αυτοκίνητα να κορνάρουν».

«Βγήκα, έτρεξα να δω τι λύσεις υπήρχαν για να σωθεί. Κατάφερα να πιαστώ από το μπαλκόνι, ανέβηκα με αυτόν τον τρόπο και , ευχαριστώ θεέ μου, το έσωσα».