Συναγερμός στη Γερμανία για τη συγκέντρωση του AfD και τις αντιδράσεις ακτιβιστών

Gazzetta team
Συναγερμός στη Γερμανία για τη συγκέντρωση του AfD και τις αντιδράσεις ακτιβιστών
Χιλιάδες αναμένεται να μετάσχουν σε διαδήλωση κατά συγκέντρωσης που προγραμματίζει η AfD στο Βερολίνο.

Χιλιάδες αντιφασίστες ακτιβιστές, όπως και λάτρεις της μουσικής τέκνο, αλλά και απλοί Βερολινέζοι αναμένεται σήμερα να μετάσχουν σε μεγάλη διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί στην γερμανική πρωτεύουσα κατά συγκέντρωσης που έχει προγραμματίσει να κάνει το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), ενώ η αστυνομία έχει ήδη κινητοποιήσει ισχυρές δυνάμεις.

''Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* '' *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις

Λόγω του φόβου που υπάρχει να σημειωθούν βίαια επεισόδια, περίπου 2.000 αστυνομικοί, συμπεριλαμβανομένων ενισχύσεων που έχουν έρθει από άλλες περιοχές, κινητοποιήθηκαν για να διασφαλίσουν τη διατήρηση της ηρεμίας κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων.

"θέλουμε να δείξουμε σε όλους ότι, όπως εκατομμύρια Γερμανοί στη χώρα, ανησυχούμε για 'το μέλλον της Γερμανίας'", το οποίο αποτελεί το θέμα της σημερινής διαδήλωσης που θα πραγματοποιήσει η AfD στο Βερολίνο, εξήγησε ο επικεφαλής στη γερμανική πρωτεύουσα του κόμματος αυτού Γκέοργκ Παζντέρσκι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Το ακροδεξιό αυτό κόμμα, το οποίο έκανε μια θεαματική είσοδο στο γερμανικό κοινοβούλιο μετά τις βουλευτικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου (όπου έλαβε σχεδόν 13% των ψήφων), δηλώνει εφεξής ότι θέλει να υψώσει τη φωνή του μετά το κοινοβούλιο και στους δρόμους της Γερμανίας κατά της πολιτικής της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, η οποία αποτελεί το μαύρο πρόβατο για την AfD επειδή άνοιξε τη χώρα σε εκατοντάδες χιλιάδες αιτούντες άσυλο.

Η πορεία των υποστηρικτών του κόμματος αναμένεται να ξεκινήσει γύρω στις 13:00 ώρα Ελλάδος από την πλατεία του κεντρικού σταθμού για την Πύλη του Βρανδεμβούργου, όπου πολλά ηγετικά στελέχη του αντιισλαμικού αυτού κόμματος, μεταξύ των οποίων οι δύο πρόεδροί του Αλεξάντερ Γκάουλαντ και Γεργκ Μόιτεν, αναμένεται να μιλήσουν.

Αφού είχε ανακοινώσει ότι αναμένει οι συμμετέχοντες στην διαδήλωση να φτάσουν τους 10.000, η ηγεσία του κόμματος δηλώνει εφεξής ότι υπολογίζει σε τουλάχιστον 2.500 αυτούς που θα συμμετάσχουν. Πολλοί δεν τολμούν να εκδηλώσουν δημοσίως την υποστήριξή τους προς το κόμμα, φοβούμενοι αντίποινα από τον περίγυρό τους ή στον χώρο εργασίας τους, σημείωσε η ηγεσία για να εξηγήσει γιατί αναθεωρήθηκε προς τα κάτω η πρόβλεψή της για τους συμμετέχοντες στην κινητοποίηση.

Οι αντιδιαδηλωτές από όλες τις πλευρές, οι οποίες δραστηριοποιούνται εδώ και μέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναμένεται να είναι σαφώς περισσότεροι, με την αστυνομία να προβλέπει ότι θα ξεπεράσουν τους 10.000.

"Δεν θα αφήσουμε τους δρόμους στους υποστηρικτές της AfD", δήλωσε η Νόρα Μπέρνεϊς της συμμαχίας "Σταματήστε το μίσος, σταματήστε την AfD". Η συμμαχία αυτή αποτελείται από πολιτικά κόμματα, συνδικάτα, φοιτητικές ενώσεις ή οργανώσεις υπεράσπισης των προσφύγων.

Για τους περισσότερους αυτό σημαίνει ότι θα εμποδίσουν με ειρηνικό τρόπο την AfD να ακουστεί το μήνυμά της. Περίπου 100 λέσχες τέκνο της πόλης προβλέπουν να κάνουν ένα είδος ρέιβ διαμαρτυρίας γύρω από την διαδήλωση. Οι DJ θα παίζουν την μουσική τους από σκάφη στον ποταμό Σπρέε ή φορτηγάκια που θα βρίσκονται σταθμευμένα στους γύρω δρόμους.

Πηγή κάποιας ανησυχίας αποτελεί για την αστυνομία η απειλή ακροαριστερών Antifa ότι θα κάνουν τα πάντα για να "σαμποτάρουν" τη διαδήλωση των υποστηρικτών της AfD, μη αποκλείοντας την χρήση βίας.

Την ίδια ώρα σε μια ένδειξη των εντάσεων που μπορεί να υπάρξουν, η οικολόγος βουλευτής και πρώην υπουργός Ρενάτε Κίναστ κατακλύστηκε από μηνύματα μίσους --που έφταναν ως την απειλή βιασμού-- αφού ανήρτησε στο Διαδίκτυο ένα μήνυμα με το οποίο καλούσε τον κόσμο να διαμαρτυρηθεί κατά της διαδήλωσης της ακροδεξιάς AfD.

Η Εναλλακτική για τη Γερμανία, η οποία ιδρύθηκε το 2013, έγινε η τρίτη μεγαλύτερη πολιτική δύναμη της χώρας, τρέφοντας τους φόβους του κόσμου οι οποίοι συνδέονταν με την άφιξη περισσότερων από ένα εκατομμύριο μεταναστών από το 2015 στη Γερμανία.