Μηνύσεις εναντίον των γονιών του Έλληνα μακελάρη του Τέξας

Gazzetta team
Μηνύσεις εναντίον των γονιών του Έλληνα μακελάρη του Τέξας
Η οικογένεια ενός από τα θύματα του Δημήτριου Παγουρτζή, υπέβαλε μήνυση εναντίον των γονέων του δράστη για πλημμελή φύλαξη του οπλισμού τους.

Μήνυση κατέθεσε η οικογένεια ενός εκ των θυμάτων του μακελειού σε σχολείο του Τέξας στους γονείς του 17χρονου Ελληνα μακελάρη του Τέξας, Δημήτρη Παγουρτζή.

Σύμφωνα με τη New York Post, οι γονείς του 17χρονου Κρις Στόουν, που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο σχολείο του Ελ Πάσο, υπέβαλαν μήνυση εναντίον των γονιών του 17χρονου επειδή δεν είχαν μεριμνήσει για την ασφαλή φύλαξη των όπλων που είχαν στην κατοχή τους και που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση που άφησε πίσω της 11 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Σύμφωνα με τις αρχές της περιοχής ο δράστης του μακελειού είχε χρησιμοποίησει ένα πιστόλι και μια επαναληπτική καραμπίνα που ανήκαν νόμιμα στον πατέρα του, τα οποία βρίσκονταν εκτεθειμένα και ξεκλείδωτα σε χώρο του σπιτιού της οικογένειας.

Να σημειωθεί πως στην πολιτεία του Τέξας απαγορεύεται να φυλάσσονται τα όπλα σε χώρους, όπου μπορούν ανήλικα άτομα να έχουν πρόσβαση σε αυτά.

Οι γονείς του Στόουν ισχυρίζονται πως αυτό ο νόμος δεν τηρήθηκε, ενώ τους κατηγορούν επίσης ότι δεν φρόντισαν να ενημερώσουν τις αρμόδιες αρχές για τις «επικίνδυνες τάσεις» του γιου τους, ούτε του εξασφάλισαν ψυχολογική βοήθεια από κάποιον ειδικό.