Συναντήθηκαν εκ νέου οι ηγέτες της Βόρειας και της Νότιας Κορέας (pics)

Gazzetta team
Συναντήθηκαν εκ νέου οι ηγέτες της Βόρειας και της Νότιας Κορέας (pics)
Στην αποστρατικοποιημένη ζώνη που χωρίζει τη Βόρεια από τη Νότια Κορέα συναντήθηκαν εκτάκτως το Σάββατο οι ηγέτες των δύο χωρών.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που συναντώνται ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος Μουν Τζέι-ιν με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν. Οι δύο αρχηγοί συζήτησαν για την εφαρμογή της κοινής διακήρυξης που είχαν κάνει μετά την πρώτη, ιστορική συνάντησή τους στις 27 Απριλίου και για την προοπτική μιας συνόδου κορυφής μεταξύ της Βόρειας Κορέας και των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Μουν Τζέι-ιν, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Yonhap.

Η σύνοδος αυτή πραγματοποιείται λίγα μόνο εικοσιτετράωρα μετά την ακύρωση της ιστορικής συνάντησης μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Κιμ Γιονγκ Ουν, που όμως έσπευσε την ίδια ημέρα να αναιρέσει ο Αμερικανός πρόεδρος και τελικά έπειτα από... «στροφές», σήμερα το πρωί, αναζωπύρωσε τις ελπίδες πραγματοποίησης του «ραντεβού» τους, γράφοτνας στο Twitter ότι «Είχαμε πολύ παραγωγικές συνομιλίες με τη Βόρεια Κορέα».

«Είχαμε πολύ παραγωγικές συνομιλίες με τη Βόρεια Κορέα για την επαναφορά της συνόδου που, αν συμβεί, πιθανώς να παραμείνει στη Σιγκαπούρη, την ίδια ημερομηνία, στις 12 Ιουνίου και αν κριθεί αναγκαίο, να επεκταθεί πέρα αυτής της ημερομηνίας», ανέφερε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.

Πηγή: reader.gr