Δεκάδες τραυματίες από νέες συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστίνιων κι Ισραηλινών

Gazzetta team
Δεκάδες τραυματίες από νέες συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστίνιων κι Ισραηλινών
Δεκάδες Παλαιστίνιοι που διαδήλωναν στα σύνορα με τη Γάζα τραυματίστηκαν από ισραηλινά πυρά και δακρυγόνα σήμερα, ενώ στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στη μεθόριο συμμετείχαν αρκετές χιλιάδες διαδηλωτές.

Οι περισσότεροι από τους διαδηλωτές σήμερα δεν προσέγγισαν τον φράκτη ασφαλείας και παρέμειναν σε απόσταση περίπου 800 μέτρων.

Ωστόσο, σε ένα σημείο, δεκάδες νέοι προχώρησαν σε μια απόσταση 300 μέτρων και έβαλαν φωτιά σε ελαστικά. Την ίδια ώρα ανατολικά της πόλης της Γάζας νεαροί πήγαν ακριβώς δίπλα από τον φράκτη και επιχείρησαν να τον ξηλώσουν.

Οι Ισραηλινοί στρατιώτες έκαναν χρήση δακρυγόνων και πραγματικών πυρών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας τουλάχιστον 109 διαδηλωτές τραυματίστηκαν. Γιατροί επισημαίνουν ότι τουλάχιστον 10 εξ αυτών τραυματίστηκαν από πραγματικές σφαίρες.

Ο ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε και ο επικεφαλής της οργάνωσης στη Γάζα Γιάχια αλ Σινουάρ συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις προκαλώντας τις επευφημίες του κόσμου.

«Οι πορείες της επιστροφής δεν έχουν τελειώσει. Μπορεί να μην είναι τόσο μαζικές αλλά συνεχίζουμε» είπε ο Άλι, ένας διαδηλωτής που είχε κρύψει το πρόσωπό του με ένα μπλουζάκι και συμμετείχε στην πορεία ανατολικά της Χαν Γιούνες στη νότια Λωρίδα της Γάζας.

Από την έναρξη των κινητοποιήσεων την 30η Μαρτίου, 113 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ