Επική μάχη αλεπούς με αετό με έπαθλο το άτυχο θήραμά τους (pics)

Gazzetta team
Επική μάχη αλεπούς με αετό με έπαθλο το άτυχο θήραμά τους (pics)
Η εντυπωσιακή μονομαχία των δύο άγριων ζώων, διαδάσκει πολλά στους επιστήμονες για τις ικανότητες και τα φονικά εργαλεία που διαθέτουν οι θηρευτές στην άγρια φύση.

Μερικά συναρπαστικά καρέ που αποκαλύπτουν τις επικές μάχες στην άγρια φύση με έπαθλο την επιβίωση κατέγραψε η φωτογραφική μηχανή ενός διαβάτη στις αχανείς εκτάσεις του πάρκου άγριας ζωής Σαν Χουάν στην πολιτεία της Ουάσιγκτον.

Αρχικά εμφανίζεται μια αλεπού, η οποία μόλις έχει καταφέρει να πιάσε έναν λαγό κι ετοιμάζεται να τον μεταφέρει στη φωλιά της, όμως ένας τεράστιος αετός έχει διαφορετική άποψη.

Το πτηνό κάνει την εφόρμησή του από εμγάλο ύψος, προσπαθώντας να αποσπάσει από τα δόντια της αλεπούς το άτυχο θήραμά της, καρφώνοντας τα κοφτερά του νύχια στο σώμα του λαγού, όμως η αποφασιστικότητα της αλεπούς δίνει νέα τροπή στην μονομαχία των δύο.

Η μάχη συνεχίζεται στον αέρα με την αλεπού και τον αετό να μη δείχνουν καμιά διάθεση υπαναχώρησης, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα η αλεπού βρίσκεται στο έδαφος κι ο αετός στα ουράνια με το βραδυνό γεύμα του ίδου και των μικρών του, εξασφαλισμένο.