Θήλασε το παιδί της μετά από δάγκωμα φιδιού και πέθαναν κι οι δύο

Gazzetta team
Θήλασε το παιδί της μετά από δάγκωμα φιδιού και πέθαναν κι οι δύο
Με ένα μόνο δάγκωμα ένα φίδι σκότωσε μία μητέρα και το παιδί της το οποίο θήλαζε στη βόρεια Ινδία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η τοπική αστυνομία.

Μια γυναίκα 35 ετών κοιμόταν χθες Πέμπτη το βράδυ στο σπίτι της στην περιοχή Μουζαφαρναγκάρ του φτωχού κρατιδίου Ουτάρ Πραντές όταν τη δάγκωσε ένα φίδι.

Ξύπνησε χωρίς να καταλάβει κάτι και έδωσε το στήθος της στην τρίχρονη κόρη της για να θηλάσει, δηλητηριάζοντας άθελά της και το μικρό κορίτσι μέσω του γάλακτος.

«Η μητέρα δεν κατάλαβε ότι την είχε δαγκώσει το φίδι και ξεκίνησε να θηλάζει το παιδί της, γεγονός που οδήγησε στον θάνατό του», εξήγησε ο επιθεωρητής της αστυνομίας Βιτζάι Σινγκ.

Όταν ξαφνικά η κατάσταση της υγείας της άρχισε να επιδεινώνεται δραματικά η οικογένεια εντόπισε το φίδι, το είδος του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό, σε ένα άλλο δωμάτιο του σπιτιού. Το ερπετό πρόλαβε να διαφύγει.

Μητέρα και κόρη διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί απλώς επιβεβαίωσαν τον θάνατό τους.

Στην Ινδία υπάρχουν περίπου 300 είδη φιδιών, εκ των οποίων τα 60 είναι πολύ δηλητηριώδη. Έρευνα που διενεργήθηκε το 2011 αποκάλυψε ότι από το δάγκωμα φιδιών πεθαίνουν περίπου 46.000 άνθρωποι τον χρόνο στην Ινδία σε σύνολο περίπου 100.000 παγκοσμίως.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ