O Έλον Μασκ θέλει μια «Pravda» για να αξιολογεί τις ειδήσεις

Gazzetta team
O Έλον Μασκ θέλει μια «Pravda» για να αξιολογεί τις ειδήσεις
Κατά των Μέσων Ενημέρωσης στράφηκε ο επικεφαλής της Tesla Έλον Μασκ, δηλώνοντας ότι θα δημιουργήσει μια ιστοσελίδα που θα δίνει τη δυνατότητα στους αναγνώστες να βαθμολογούν την αξιοπιστία δημοσιευμάτων και δημοσιογράφων. Μάλιστα τόνισε ότι σκέφτεται να ονομάσει το site «Pravda».

Ο Μασκ εμφανίζονται ιδιαίτερα ενοχλημένος από τον τρόπο που ορισμένα Μέσα καλύπτουν τις δραστηριότητες τόσο του ίδιου όσο και της Tesla. Χθες το βράδυ ξεκίνησε ένα μπαράζ από tweets με τα οποία ασκεί σκληρή κριτική στα Media.

Η υποκρισία των μεγάλων επιχειρήσεων Μέσων Ενημέρωσης που ισχυρίζονται ότι κατέχουν την αλήθεια αλλά δημοσιεύουν μόνο όσα χρειάζονται για να κάνουν πιο εύκολο το ψέμα είναι ο λόγος για τον οποία το κοινό δεν τις εμπιστεύεται πια, έγραψε.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι θα δημιουργήσει μια ιστοσελίδα στην οποία το κοινό θα μπορεί να βαθμολογεί το κατά πόσο λέει αλήθεια ένα άρθρο και να παρακολουθεί την αξιοπιστία κάθε δημοσιογράφου, εκδότη και Μέσου.

Σε επόμενο tweet, ο Μασκ εξήγησε τη λογική πίσω από ένα τέτοιο site. «Ακόμη και αν το κοινό αδιαφορεί, δημοσιογράφοι, αρθογράφοι και εκδότες θα νοιάζονται. Αφορά τον τρόπο που θα προσδιορίζονται.


Πηγή: reader.gr