O πρώην πρωθυπουργός της πΓΔΜ καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση

Gazzetta team
O πρώην πρωθυπουργός της πΓΔΜ καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση
Δικαστήριο της πΓΔΜ, καταδίκασε τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας, Νίκολα Γκρούεφσκι σε δυο χρόνια φυλάκισης για παρέμβασή του στο υπουργείο Εσωτερικών για την αγορά ενός θωρακισμένου πολυτελούς αυτοκινήτου.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον Γκρούεφσκι, τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ από το 2006 ως το 2016, για την παρέμβασή του το 2012 ώστε να πείσει τους αρμόδιους αξιωματούχους να αγοράσουν για λογαριασμό του μια πολυτελέστατη Mercedes το κόστος της οποίας εκτιμάται στα 600.000 ευρώ.

Ο Γκρούεφσκι δεν ήταν παρών στο δικαστήριο όταν διαβάστηκε η απόφαση, ενώ θα παραμείνει ελεύθερος μέχρι και την εκδίκαση της έφεσης. Ο πρώην πρωθυπουργός καταδικάστηκε με αποδεικτικά στοιχεία στηριγμένα σε υποκλοπές. Μάλιστα το 2015, είχε προκύψει και ένα σχετικό σκάνδαλο το οποίο βοήθησε στην κατάρρευση της κυβέρνησης Γκρούεφσκι, όμως το δικαστήριο έκανε δεκτές τις αποδείξεις για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Ο Γκρούεφσκι αντιμετωπίζει κατηγορίες σε άλλες τέσσερις υποθέσεις, στις οποίες κατηγορείται για διαφθορά, εκλογικές παρατυπίες, υποκίνηση βίας και κατάχρηση εξουσίας.

Πηγή: reader.gr