Στον «αέρα» εκ νέου η συνάντηση Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Gazzetta team
Στον «αέρα» εκ νέου η συνάντηση Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν
Την εκτίμηση ότι η προγραμματισμένη για τις 12 Ιουνίου συνάντησή του με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, ίσως αναβληθεί, έκανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Είναι πιθανόν να μη συμβεί στις 12 Ιουνίου» στη Σιγκαπούρη, είπε ο Τραμπ μιλώντας στους δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο, όπου υποδέχτηκε τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του Μουν Τζε-ιν.

Η σύνοδος «ίσως να γίνει αργότερα», πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για «ορισμένες προϋποθέσεις», τις οποίες όμως δεν ανέλυσε.

Ο Τραμπ έκρινε πάντως ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν μιλάει «πολύ σοβαρά» όταν εκφράζει την πρόθεσή του για αποπυρηνικοποίηση της χώρας του. Ο Αμερικανός πρόεδρος παρατήρησε μια διαφοροποίηση στο ύφος που χρησιμοποιεί η Βόρεια Κορέα μετά τη δεύτερη συνάντηση του Κιμ με τον πρόεδρο της Κίνας, τον Σι Τζινπίνγκ. «Υπήρχε μια διαφορά όταν ο Κιμ Γιονγκ Ουν έφυγε από την Κίνα την δεύτερη φορά. Είχε διαφορετική συμπεριφορά μετά από αυτήν τη συνάντηση και ξαφνιάστηκα λίγο», είπε, διερωτώμενος για τον ρόλο που παίζει ο Κινέζος ομόλογός του. «Τα πράγματα άλλαξαν μετά από αυτήν τη συνάντηση και δεν μπορώ να πω ότι αυτό με χαροποιεί», υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος Τραμπ άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας δεύτερης συνάντηση κορυφής μεταξύ του Μουν και του Κιμ. Οι δυο ηγέτες είχαν συναντηθεί στα σύνορα της Βόρειας με τη Νότια Κορέα τον περασμένο μήνα, σε μια ιστορική, γεμάτη συμβολισμούς συνάντηση.