Γονείς έκαναν μήνυση στον γιο τους για να φύγει από το πατρικό του σπίτι

Gazzetta team
Γονείς έκαναν μήνυση στον γιο τους για να φύγει από το πατρικό του σπίτι
Οι γονείς ενός 30χρονου άνδρα έλαβαν δραστικά μέτρα στην προσπάθειά τους να τον αναγκάσουν επιτέλους να ανοίξει τα φτερά του και να εγκαταλείψει την οικογενειακή εστία: υπέβαλαν μήνυση σε βάρος του.

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, ο Μάικλ Ροτόντο δεν πληρώνει ενοίκιο, ούτε βοηθάει στις δουλειές του σπιτιού. Παράλληλα, αγνόησε την προσφορά των γονιών του να του δώσουν χρήματα για να εγκατασταθεί κάπου αλλού.

Παρά τα πέντε ειδοποιητήρια έξωσης που του έχουν στείλει, η Κριστίνα και ο Μαρκ Ροτόντο δηλώνουν απελπισμένοι καθώς ο Μάικλ εξακολουθεί να αρνείται να μετακομίσει. Ο γιος τους υποστηρίζει ότι δεν ειδοποιήθηκε εγκαίρως για την έξωση.

Σύμφωνα με το BBC, το ζεύγος Ροτόντο υπέβαλε τη μήνυση στο δικαστήριο της κομητείας Ονοντάγκαν, κοντά στο Σίρακιουζ της Νέας Υόρκης, στις 7 Μαΐου αφού επί μήνες προσπαθούσε ανεπιτυχώς να πείσει τον Μάικλ, με το καλό και με το άγριο, να εγκαταλείψει τη «φωλιά» τους.

Ο δικηγόρος τους, ο Άντονι Αντοράντε είπε στον ιστότοπο Syracuse.com ότι οι γονείς δεν ξέρουν πλέον πώς να τον αναγκάσουν να φύγει από το σπίτι τους.

«Αποφασίσαμε ότι πρέπει να φύγεις αμέσως από αυτό το σπίτι» έγραφε το πρώτο γράμμα που του έστειλαν, στις 2 Φεβρουαρίου. Όταν εκείνος αγνόησε την επιστολή, του έστειλαν, με τη βοήθεια του δικηγόρου, ένα κανονικό ειδοποιητήριο έξωσης, στις 13 Φεβρουαρίου, υπογεγραμμένο από τη μητέρα του. Απειλούσαν μάλιστα ότι θα κινήσουν «τη νόμιμη διαδικασία» αν δεν μετακόμιζε μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Στη συνέχεια, του πρόσφεραν χρήματα, 1.100 δολάρια, αλλά και μερικά αιχμηρά σχόλια για τη συμπεριφορά του. «Υπάρχουν δουλειές διαθέσιμες ακόμη και για εκείνους που έχουν φτωχή εργασιακή εμπειρία όπως εσύ. Βρες μια δουλειά. Πρέπει να δουλέψεις!», τον προέτρεψαν.

Στις 30 Μαρτίου, κατέστη προφανές σε όλους ότι ο γιος δεν είχε κανέναν σκοπό να φύγει. Έτσι τον Απρίλιο προσέφυγαν στη δικαιοσύνη για να τον διώξουν νόμιμα.

Σύμφωνα με το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο WABC News, ο Μάικλ χαρακτηρίζει «εκδικητική» τη μήνυση και ζήτησε από το δικαστήριο να απορρίψει το αίτημα των γονιών του. Η υπόθεση θα εκδικαστεί εντός των επόμενων ημερών, λίγες εβδομάδες πριν από τα 31α γενέθλια του Μάικλ.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ