Καμπάνια για την απαγόρευση εμπορίας κρέατος σκύλου στην Ινδονησία

Gazzetta team
Καμπάνια για την απαγόρευση εμπορίας κρέατος σκύλου στην Ινδονησία
Το εμπόριο του σκυλίσιου κρέατος οδηγεί κάθε χρόνο εκατομμύρια τετράποδα στα σφαγεία με απάνθρωπες μεθόδους, ενώ εγκυμονούνται και μεγάλοι κίνδυνοι για την δημόσια υγεία.

Εκπρόσωποι της υποκριτικής, της μουσικής και των αθλημάτων διεθνώς, συμμετέχουν σε εκστρατεία κατά της εμπορίας και κατανάλωσης κρέατος σκύλου και γάτας στην Ινδονησία. Απευθύνουν έκκληση στον πρόεδρο της χώρας να προχωρήσει σε απαγόρευση της συγκεκριμένης πρακτικής.

Η έκκληση έρχεται μετά από την αποκάλυψη που έκαναν ινδονήσιοι ακτιβιστές και η οργάνωση Humane Society Internationa τον περασμένο Ιανουάριο για ανοικτές αγορές στο νησί Σουλαβέσι, όπου κακοποιούσαν σκυλιά με ρόπαλα με τη συμμετοχή χιλιάδων ατόμων, που τα έκαιγαν ζωντανά για να τους αφαιρέσουν το τρίχωμα, μπροστά στα μάτια θεατών, πολλοί από τους οποίους ήταν παιδιά.

Στην επιστολή που εστάλη στον πρόεδρο της χώρας, Τζόκο Γουιντόντο και η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα, αναφέρεται ότι αν η Ινδονησία ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων ασιατικών χωρών και απαγορεύσει αυτού του είδους το εμπόριο θα επιδοκιμαστεί παγκοσμίως και παράλληλα θα αφαιρεθεί το στίγμα από την κακή φήμη της χώρας.

Παράλληλα, υπάρχουν προειδοποιήσεις για τους κινδύνους υγείας που εμπεριέχει το εμπόριο αυτού του κρέατος, όπως η εξάπλωση της λύσσας.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ