Επεισόδια και συλλήψεις στο Παρίσι κατά τη διάρκεια απεργιακής πορείας

Gazzetta team
Επεισόδια και συλλήψεις στο Παρίσι κατά τη διάρκεια απεργιακής πορείας
Στη διαδήλωση που οργάνωσαν εννέα συνδικαλιστικές ενώσεις του δημοσίου τομέα συμμετείχαν περισσότεροι από 16.000 άνθρωποι, ενώ περισσότερες από 130 διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα.

Συμπλοκές μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και κουκουλοφόρων σημειώθηκαν στο Παρίσι, στο περιθώριο πορείας διαμαρτυρίας των δημοσίων υπαλλήλων για υποβάθμιση των εργασιακών συνθηκών.

Προτού οι διαδηλωτές φθάσουν στην πλατεία της Βαστίλης, μερικές δεκάδες άτομα προκάλεσαν ζημιές σε στάσεις λεωφορείων, έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων στην οδό Λυόν και εκτόξευσαν αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με ρίψη νερού και δακρυγόνα.

Συνολικά, οι Αρχές συνέλαβαν 17 ανθρώπους, σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού.

Είναι η τρίτη μεγάλη διαμαρτυρία των δημοσίων υπαλλήλων επί κυβερνήσεως Μακρόν.

Ζητούν αύξηση της αγοραστικής τους δύναμης, διαμαρτύρονται για το πάγωμα των μισθών, αλλά και για την όλο και μεγαλύτερη χρήση εξωτερικών συνεργατών με συμβάσεις μικρής διάρκειας.

Δείχνουν ιδιαίτερα αποφασισμένοι να υπερασπισθούν το καταστατικό τους, υποψιαζόμενοι ότι απώτερος στόχος της κυβέρνησης είναι να το αλλάξει εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη ελαστικότητα σε προσλήψεις και απολύσεις.

Πηγή: reader.gr