Ένας στους τέσσερις κατοίκους των ρωσικών πόλεων βαρέθηκε να οδηγεί

Gazzetta team
Ένας στους τέσσερις κατοίκους των ρωσικών πόλεων βαρέθηκε να οδηγεί
«Μπουχτισμένοι» με τα αυτοκίνητα εμφανίζονται οι Ρώσοι κάτοικοι μεγάλων πόλεων σύμφωνα με τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας.

Το 25% των κατοίκων των ρωσικών πόλεων με πληθυσμό που φθάνει το ένα και πλέον εκατομμύριο κατοίκους σκέφτονται να πάψουν να χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο τους ως μέσον για τις μετακινήσεις τους, όπως έδειξε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Εθνικό Κέντρο μελέτης της Κοινής Γνώμης (VICIOM).

Συγκεκριμένα το 20% σκέφτονται να περιορίσουν την χρήση του αυτοκινήτου τους και το 5% να πάψουν να χρησιμοποιούν αυτοκίνητο επιλέγοντας τα δημόσια μέσα μεταφοράς ή άλλα μέσα.

Για παράδειγμα το 27% των ερωτηθέντων εξ αυτών, δήλωσαν ότι θα προτιμούσαν ως εναλλακτική λύση να χρησιμοποιούν το ταξί, το 23% τις δημόσιες επίγειες συγκοινωνίες και το 21% το μέτρο.

Η δημοσκόπηση του VICIOM πραγματοποιήθηκε σε δέκα πόλεις της Ρωσίας με πληθυσμό του ενός και πλέον εκατομμυρίου κατοίκων (Μόσχα, Αγία Πετρούπολη, Εκατερίνεμπουργκ, Ροστόφ επί του Ντόν, Τσελιάμπινσκ, Καζάν, Νίζνι Νοβγκοραντ, Κρασνοντάρ, Νοβοσιμπίρσκ, Περμ) στο διάστημα 15-17 Μαΐου σε δείγμα 800 ατόμων.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ