H ερώτηση για τον «Πέτρο τον πελεκάνο» κράσαρε ολοκληρωτικά τους θαμώνες της Μυκόνου (vid)

Gazzetta team
H ερώτηση για τον «Πέτρο τον πελεκάνο» κράσαρε ολοκληρωτικά τους θαμώνες της Μυκόνου (vid)
Το ερώτημα που απηύθυνε η ρεπόρτερ έμεινε αναπάντητο από την συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων κι αυτό δεν προξενεί καμία απολύτως εντύπωση...

Η εμπνευσμένη ιδέα μίας ρεπόρτερ στο «νησί των Ανέμων» να τεστάρει τις γνώσεις των νεαρών επισκεπτών της Μυκόνου σχετικά με την χαρακτηριστικότερη μορφή του νηυσιού τις περασμένες δεκαετίες (πίσω από τον Γιάννη Γαλάτη φυσικά), μπλόκαρε τους «αφηνιασμένους» τουρίστες.

Ο «Πέτρος ο Πελεκάνος» από το 1958 όταν κι εντοπίστηκε τραυματισμένος από ψαρά του νησιού, αποτελούσε για πολλά χρόνια το σήμα κατατεθέν του νησιού, κάτι που δεν έδειξε να συγκινεί ιδιαίτερα τους επισκέπτες του κοσμικού νησιού των Κυκλάδων, οι οποίοι έδωσαν ρεσιτάλ άγνοιας (όλοι εκτός από τον τελευταίο ερωτηθέντα που εξέπληξε τους πάντες καθώς ήξερε όλο το στόρι του Πέτρου)!

Για την ιστορία, το πτηνό έζησε για 27 ολόκληρα χρόνια στο νησί, όπου φροντιζόταν με μέριμνα κατοίκων και δημοτικής αρχής, μέχρι και το 1985 όταν χτυπήθηκε από ρόδες φορτηγού και πέθανε στη Θεσσαλονίκη όπου μεταφέρθηκε αεροπορικώς, ενώ τα τελευταία χρόνια ένα ομοίωμα του Πέτρου κοσμεί κεντρικό σημείο του νησιού.

Πηγή: luben.tv