Δηλητηριώδη μανιτάρια έστειλαν στο νοσοκομείο 800 ανθρώπους στο Ιράν

Gazzetta team
Δηλητηριώδη μανιτάρια έστειλαν στο νοσοκομείο 800 ανθρώπους στο Ιράν
Προβληματισμένες οι αρχές της χώρας προσπαθούν να ενημερώσουν τους κατοίκους για τις θανατηφόρες συνέπειες της κατανάλωσης ακατάλληλων για τροφή μανιταριών.

Περισσότεροι από 800 άνθρωποι έχουν πέσει θύματα δηλητηρίασης μετά την κατανάλωση ποικιλίας μανιταριών στο Ιράν, ενώ 11 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από την «επιδημία» που έχει χτυπήσει τουλάχιστον 10 βόρειες και βορειοδυτικές επαρχίες της ασιατικής χώρας.

Τα δηλητηριώδη μανιτάρια ευδοκιμούν κατά κόρον στις ορεινές επαρχίες του δυτικού και βόρειου Ιράν, ενώ η ομοιότητά τους με τα βρώσιμα, έχει οδηγήσει πολλούς ανθρώπους στα νοσοκομεία, χωρίς όμως οι γιατροί να μπορούν να κάνουν κάτι, καθώς η απουσία αντιδότου δυσκολεύει πολύ την κατάσταση.

Στους κατοίκους έχει δοθεί επίσης οδηγία να αγοράζουν αποκλειστικά συσκευασμένα μανιτάρια, καθώς το υπαίθριο εμπόριο ανθεί σε πολλές απομακρυσμένες κι υποβαθμισμένες περιοχές.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η «επιδημία» δηλητηριάσεων οφείλεται στην σπάνια αύξηση των βροχοπτώσεων στην χώρα, η οποία άνοιξε τον δρόμο ώστε να φυτρώσουν πολύ μεγαλύετερες πσοότητες της δηλητηριώδους ποικιλίας, μπερδεύοντας τους συλλέκτες των μανιταριών, με ολέθρια αποτελέσματα.

Η κατανάλωση των δηλητηριώδων μανιταριών προκαελί ηπατικά και στομαχικά προβλήματα, ενώ η απουσία κατάλληλης θεραπείας οδηγεί πολλά θύματα στον θάνατο από ηπατική ή πολυοργανική ανεπάρκεια.