Ιθαγενείς της Πολυνησίας λατρεύουν σαν θεούς τα πρώτα αεροπλάνα που είδαν (vid)

Gazzetta team
Ιθαγενείς της Πολυνησίας λατρεύουν σαν θεούς τα πρώτα αεροπλάνα που είδαν (vid)
Η ανακάλυψη πιστώνεται σε Αυστραλούς επιστήμονες, οι οποίοι συνομίλησαν με τους ιθαγενείς και κατάλαβαν τις συνήθειές τους.

Οι Γαλάτες πίστευαν ότι το τέλος θα έρθει με τον ουρανό να πέφτει στο κεφάλι τους...

Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι νόμισαν πως στις πηγές του Νείλου υπήρχε η είσοδος στον Κάτω κόσμο...

Έτσι κι οι κάτοικοι μερικών νησιών που απαρτίζουν το σημερινό κράτος του Βανουάτου στον Ειρηνικό ωκεναό πίστευαν πως το πρώτο αεροπλάνο που τους πέταξε από τον αέρα προμήθειες αποτελούσε τον Μεσσία τους με αποτέλεσμα να αρχίσουν να λατρεύουν τα αεροσκάφη σαν θεούς.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι πρώτοι Αυστραλοί επιστήμονες που ήρθαν σε επαφή και συνομίλησαν με τους κατοίκους των απομονωμένων νησιών, καθώς οι ιθαγενείς Πολυνήσιοι που διαμένου στο Βανουάτου μέχρι και σήμερα, αποδίδουν θεϊκές ικανότητας στα «σιδερένια πουλία» που πετάνε συχνά πυκνά στον ουρανό.

Η απαρχή της νέας αυτής θρησκείας βρίσκεται στο μακρινό 1946, όταν ανθρωπιστική αποστολή πέταξε πάνω από τα νησιά με σκοπό να διανείμει ανθρωπιστική βοήθεια στους ιθαγενείς κατοίκους τους.

Η ρίψη των άγνωστων εφοδίων στα εδάφη των κατοίκων των νησιών θεωρήθηκε από τους τελευταίους ως θεϊκό σημάδι κι έτσι τα αεροσκάφη ξεκίνησαν να λατρεύονται ως θεοί, με αυτοσχέδια ομοιώματα αεροπλάνων να λαμβάνουν τα χαρακτηριστικά των... τοτέμ και τοποθετούνταν σε περίοπτες θέσεις στους οικισμούς, ενώ πολλές φορές οι κάτοικοι έκαναν τις προσφορές του προς τους νέους «θεούς» με σκοπό τον εξευμενισμό τους.