Ένας ομοφυλόφιλος υποστηρίζει ότι ο πάπας του είπε ότι: «Ο Θεός τον έκανε έτσι και τον αγαπάει όπως είναι»

Gazzetta team
Ένας ομοφυλόφιλος υποστηρίζει ότι ο πάπας του είπε ότι: «Ο Θεός τον έκανε έτσι και τον αγαπάει όπως είναι»
Ένας Χιλιανός που είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από ιερέα όταν ήταν παιδί, υποστηρίζει ότι ο πάπας Φραγκίσκος του είπε, σε μια ιδιωτική συνομιλία που είχαν, ότι ο Θεός τον έκανε ομοφυλόφιλο και «τον αγαπάει όπως είναι», σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Pais.

Το Βατικανό δεν έχει σχολιάσει το δημοσίευμα. Αν επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για μια μια εντυπωσιακή μεταστροφή, μια δήλωση ανεκτικότητας απέναντι στην ομοφυλοφιλία που η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία μέχρι τώρα καταδίκαζε ως «ηθική διαταραχή».

Σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε την Κυριακή, ο Χουάν Κάρλος Κρους είπε στην εφημερίδα ότι ο πάπας Φραγκίσκος του τόνισε, στη συνάντησή τους νωρίτερα αυτόν τον μήνα: «Το γεγονός ότι είσαι ομοφυλόφιλος δεν έχει σημασία».

«Ο Θεός σε έκανε έτσι και σε αγαπάει έτσι και δεν έχει σημασία για μένα. Ο πάπας σε αγαπάει όπως είσαι, πρέπει να είσαι χαρούμενος για αυτό που είσαι», φέρεται να πρόσθεσε ο ποντίφικας.

Ο Κρους ήταν ο ένας από τους τρεις Χιλιανούς που προσκλήθηκαν από τον πάπα στο Βατικανό, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου σεξουαλικής κακοποίησης από ιερείς στη Χιλή και την προσπάθεια των ανωτέρων τους στη χώρα αυτή να το αποκρύψουν. Μετά τη συνάντηση που είχαν με τον Φραγκίσκο την περασμένη εβδομάδα, όλοι οι επίσκοποι της Χιλής προσφέρθηκαν να παραιτηθούν από το αξίωμά τους.

Από το 2013, όταν εξελέγη πάπας, ο Φραγκίσκος έχει αλλάξει εντυπωσιακά τη γλώσσα που χρησιμοποιεί η Εκκλησία για την ομοφυλοφιλία, η οποία κάποτε ήταν θέμα ταμπού.

«Αν ένας άνθρωπος είναι ομοφυλόφιλος και αναζητά τον Θεό και έχει καλή θέληση, ποιος είμαι εγώ για να τον κρίνω;» είχε δηλώσει στο πρώτο ταξίδι του στο εξωτερικό, την ίδια χρονιά.

«Όταν ένας άνθρωπος στέκεται ενώπιον του Ιησού, ο Ιησούς σίγουρα δεν θα του πει: Φύγε, επειδή είσαι ομοφυλόφιλος», είπε σε μια άλλη περίσταση, το 2016.