Πούμα κατασπάραξε ποδηλάτη και τον έσυρε στην φωλιά του (pics & vid)

Gazzetta team
Πούμα κατασπάραξε ποδηλάτη και τον έσυρε στην φωλιά του (pics & vid)
H θανατηφόρα επίθεση του αμερικανικού λιονταριού (πούμα) σε βάρος δύο ποδηλατών έχει συνταράξει την κοινή γνώμη, καθώς είναι η πρώτη θανατηφόρα επίθεση στην περιοχή σε βάρος ανθρώπων εδώ 94 χρόνια.

Δύο άντρες που έκαναν ποδηλασία σε ορεινή περιοχή της πολιτείας της Ουάσιγκτον, στις βορειδυτικές ΗΠΑ, δέχθηκαν τη επίθεση του μεγαλύτερου σαρκοβόρου θηλαστικού της Βόρειας Αμερικής με ολέθρια αποτελέσματα.

Το πούμα -μετά την πρώτη του επίθεση- φάνηκε να υποχωρεί εξαιτίας της ενδεδειγμένης αντίδρασης των δύο αντρών σε αυτές τις περιπτώσεις (φωνές, άμυνα με τα ποδήλατα), όμως λίγο αργότερα επέστρεψε πολύ πιο αγριεμένο, ρίχνοντας στο έδαφος τους δύο άντρες, οι οποίοι νόμισαν πως ο κίνδυνος είχε απομακρυνθεί.

Οι δύο άντρες (ηλικίας 32 και 33 ετών) δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν, ενώ το πούμα άρχισε να δαγκώνει με μανία στο κεφάλι του πρώτου ποδηλάτη. Εκείνη τη στιγμή, ο δεύτερος άντρας άρχισε να τρέχει, γεγονός που έκανε το πούμα να τον ακολουθήσει, με αποτέλεσμα τελικά να τον σκοτώσει.

Αμέσως, ο ποδηλάτης που επιβίωσε της επίθεσης, αν και βαρύτατα τραυματισμένος από τα δόντια και τα νύχια του άγριου ζώου, επικοινώνησε με τις αρχές αναφέροντας το περιστατικό, ενώ άμεσα οπλισμένες ομάδες έρευνας και διάσωσης, ανέβηκαν στο βουνό κι εντόπισαν τα ίχνη του πούμα, ενώ λίγο αργότερα βρήκαν το άγριο ζώο πάνω στο άψυχο σώμα του ποδηλάτη.

The victim was mountain biking when he was attacked

Οι αρχές ανέφεραν ότι έκαναν ευθανασία στο άγριο ζώο ώστε να αποφευχθούν μεταγενέστερες επιθέσεις, ενώ η θανατηφόρα επίθεση ήταν η πρώτη στην συγκεκριμένη πολιτεία εδώ και σχεδόν 100 χρόνια.

The cougar was shot dead within hours

Τα αμερικανικά λιοντάρια αποτελούν τους πιο επικίνδυνους σαρκοφάγους θηρευτές της Βορείου Αμερικής, με αρκετές επιθέσεις να λαμβάνουν χώρα στις ορεινές περιοχές των δυτικών ΗΠΑ, ενώ οι περισσότερες θανατηφόρες επιθέσεις καταγράφηκαν εναντίον μικρών παιδιών, που μοιάζουν πιο πολύ με τη συνηθισμένη λεία των πούμα.