Αυτό είναι το μικρότερο νανόσπιτο στον κόσμο (pics)

Gazzetta team
Αυτό είναι το μικρότερο νανόσπιτο στον κόσμο (pics)
Το μικρότερο σπίτι στον κόσμο κατάφερε να δημιουργήσει μια γαλλική ομάδα μηχανικών νανορομποτικής με την βοήθεια ενός νέου μικρορομποτικού συστήματος.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μια εστιασμένη δέσμη ιόντων, ένα μικροσκοπικό ρομπότ, ένα μικροσκόπιο και άλλες τεχνολογίες νανοσυναρμολόγησης μέσα σε ένα θάλαμο κενού, για να φτιάξουν ένα νανόσπιτο, όπου δεν χωρούν ούτε καν ακάρεα.

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Femto-ST της Μπεζανσόν, με επικεφαλής τον Ζαν-Ιβ Ρος, έκαναν τη σχτική δημοσίευση στο περιοδικό «Journal of Vacuum Science and Technology A».

Το νανοσύστημα κατασκευής ονομάζεται Robotex και λειτουργεί με ακρίβεια της τάξης των δύο νανομέτρων (δισεκατομμυριοστών του μέτρου). Το μικροσκοπικό σπίτι, που δημιουργήθηκε πάνω σε μια οπτική ίνα με πλάτος όσο περίπου μια ανθρώπινη τρίχα, δηλαδή 75 μικρόμετρα (εκατομμυριοστά του μέτρου), έχει πλάτος 20 μικρομέτρων και διαθέτει πόρτα, παράθυρα και επικλινή στέγη.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι ελπίζουν να ωθήσουν ακόμη παραπέρα τα όρια αυτής της τεχνολογίας, κατασκευάζοντας ακόμη μικρότερες δομές πάνω σε νανοσωλήνες άνθρακα διαμέτρου 20 έως 100 νανομέτρων.

Αυτό είναι το μικρότερο νανόσπιτο στον κόσμο - Gallery 3

Αυτό είναι το μικρότερο νανόσπιτο στον κόσμο - Gallery

Αυτό είναι το μικρότερο νανόσπιτο στον κόσμο - Gallery 2