Ο Μαχμούντ Αμπάς εισήχθη στο νοσοκομείο για τρίτη φορά μέσα σε μια εβδομάδα

Gazzetta team
Ο Μαχμούντ Αμπάς εισήχθη στο νοσοκομείο για τρίτη φορά μέσα σε μια εβδομάδα
Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος, Μαχμούντ Αμπάς, εισήχθη σε νοσοκομείο στη Δυτική Όχθη, δήλωσαν σήμερα Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι, οι οποίοι έδωσαν αντικρουόμενες πληροφορίες για την κατάσταση του Παλαιστίνιου ηγέτη.

Είναι η τρίτη φορά μέσα σε μια εβδομάδα που ο 82χρονος Αμπάς εισάγεται στο νοσοκομείο. Την Τρίτη υποβλήθηκε σε επέμβαση στο αυτί και πήρε εξιτήριο μερικές ώρες αργότερα και στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας εισήχθη εκ νέου για σύντομη νοσηλεία, ανέφερε το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

Παλαιστίνιος αξιωματούχος δήλωσε πως ο Αμπάς επέστρεψε στο νοσοκομείο σήμερα λόγω επιπλοκών από την επέμβαση στο αυτί. Ο Αμπάς έχει υψηλό πυρετό, είπε, «έτσι οι γιατροί συνέστησαν να επιστρέψει στο νοσοκομείο».

Ωστόσο μια πηγή στο νοσοκομείο al-Istishari στη Ραμάλα δήλωσε πως η κατάσταση του Παλαιστίνιου προέδρου δεν έχει σχέση με την επέμβαση στο αυτί.

«Ο πρόεδρος θα παραμείνει στο νοσοκομείο μέχρι αύριο. Παίρνει αντιβίωση για μια φλεγμονή στο στήθος», δήλωσε η νοσοκομειακή πηγή. Η πηγή μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας επειδή δεν είχε λάβει εξουσιοδότηση να μιλήσει στον Τύπο.

Η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO), επικεφαλής της οποίας είναι ο Αμπάς, ανέφερε στον λογαριασμό της στο Twitter πως ο Παλαιστίνιος επικεφαλής διαπραγματευτής Σάεμπ Έρεκατ επισκέφθηκε τον Παλαιστίνιο ηγέτη στο νοσοκομείο και είπε: «η υγεία του Προέδρου είναι καλή».

Η εισαγωγή του Αμπάς στο νοσοκομείο συμπίπτει με μια κλιμάκωση των εντάσεων ανάμεσα στους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους μετά τον θάνατο δεκάδων Παλαιστινίων διαδηλωτών από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στα σύνορα της Γάζας στις 14 Μαΐου κατά το άνοιγμα της νέας πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ.

Η Λωρίδα της Γάζας τελεί υπό τον έλεγχο της ισλαμικής οργάνωσης Χαμάς, πολιτικού αντιπάλου του κινήματος Φάταχ του Αμπάς.

Ο υποστηριζόμενος από τη Δύση Αμπάς έγινε πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής μετά τον θάνατο του Γιάσερ Αραφάτ το 2004. Επιδίωξε τη διεξαγωγή ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ αλλά οι διαπραγματεύσεις κατέρρευσαν το 2014.

Είναι επίσης πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής της PLO, θέση στην οποία επανεξελέγη χωρίς αντίπαλο στις 4 Μαΐου.

Τον Φεβρουάριο, ο Αμπάς είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο στις Ηνωμένες Πολιτείες για ιατρικές εξετάσεις στη διάρκεια μιας επίσκεψης για να απευθύνει ομιλία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ