Τραμπ για παράνομους μετανάστες: «Δεν είναι άνθρωποι, είναι ζώα»

Gazzetta team
Τραμπ για παράνομους μετανάστες: «Δεν είναι άνθρωποι, είναι ζώα»
Νέες αντιδράσεις προκάλεσε με τις δηλώσεις του ο Ντόναλντ Τραμπ, που αποκάλεσε «ζώα» κάποιους μετανάστες που επιχειρούν να περάσουν τα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού, χωρίς τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος συναντήθηκε την Τετάρτη με δημάρχους και εκπροσώπους άλλων τοπικών Αρχών από την Καλιφόρνια και όλοι τους στήριξαν τη σκληρή γραμμή του σχετικά με την μετανάστευση.

Σε μια αναφορά που έκανε στη δράση της συμμορίας MS-13, ο Τραμπ είπε: «Πολλοί μπαίνουν ή προσπαθούν να μπουν στη χώρα παράνομα και σταματάμε πολλούς από αυτούς. Δεν θα πιστεύατε πόσο κακοί είναι αυτοί οι άνθρωποι. Βασικά, δεν είναι άνθρωποι, είναι ζώα».,

Οι Δημοκρατικοί έσπευσαν να κατακρίνουν τον Αμερικανό πρόεδρο για τη ρητορική του.

«Έχουμε τους πιο χαλαρούς νόμους για τη μετανάστευση στον κόσμο», συμπλήρωσε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τους ηγέτες της Καλιφόρνια.

Στη συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση κατά του κυβερνήτη της Καλιφόρνια Τζέρι Μπράουν και τον κατηγόρησε για την παροχή ασφαλούς λιμένα σε μερικούς από τους πιο φαύλους και βίαιους παραβάτες στη γη», με τον Μπράουν να απαντά ότι ο πρόεδρος «ψεύδεται» για τη μετανάστευση και τις πολιτικές του.

Πηγή: reader.gr