Δρομέας μαραθωνίου έπεσε σε κώμα από υπερβολική κατανάλωση νερού (pics)

Gazzetta team
Δρομέας μαραθωνίου έπεσε σε κώμα από υπερβολική κατανάλωση νερού (pics)
Η υπερκατανάλωση νερού οδήγησε μία μαραθωνοδρόμο στα επείγοντα του νοσοκομείου, με τους γιατρούς να δίνουν μάχη για να την κρατήσουν στη ζωή.

Λίγο έμελε μια κούρσα μαραθωνίου να αποβεί μοιραία για μια 53χρονη δρομέα στο Λονδίνο, η οποία έπεσε σε κώμα λίγη ώρα μετά το πέρας του αγώνα δρόμου των 42 χιλιομέτρων, καθώς κατανάλωσε μεγάλες ποσότητες νερού, που παραλίγο να της κοστίσουν τη ζωή.

Η Johanna Pakenham είχε μόλις ολοκληρώσει την κούρσα της με χρόνο κοντά στις έξι ώρες και προγραμμάτιζε την ημέρα της μετά τον αγώνα, όταν άρχισε να νιώθει ζαλάδες πριν λιποθυμίσει και πέσει σε κώμα στο αυτοκίνητο των συγγενών της.

Credit: SWNS.com

Η μητέρα τεσσάρων παιδιών μεταφέρθηκε εσπευσμένα στα επείγοντα του νοσοκομείου, όπου χρειάστηκε να της γίνει ανάνηψη για να κρατηθεί στη ζωή, ενώ σύμφωνα με τους γιατρούς η ξαφνική της αδιαθεσία προκλήθηκε από την υπερβολική κατανάλωση νερού κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Η Pakenham δήλωσε πως είχε καταναλώσει σχεδόν τριάντα μπουκαλάκια νερό κατά τη διάρκεια της κούρσας, γεγονός που της προκάλεσε μείωση των ποσοτήτων νατρίου στο αίμα, καθώς η απουσία ηλεκτρολυτών στα υγρά που κατανάλωσε, παραλίγο να προκαλέσουν ολέθρια αποτελέσματα.

Credit: Johanna Pakenham / SWNS.com

Η 53χρονη εμφάνισε τα συμπτώματα υπονατριαιμίας και χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια από το ιατρικό προσωπικό ώστε ο οργανισμός της να επανέλθει στα κανονικά επίπεδα, ενώ λίγες ημέρες αργότερα πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο κι επέστρεψε στο σπίτι της.

Η ίδια, πλέον, εφιστά την προσοχή στους επίδοξους μαραθωνοδρόμους, καλώντας τους να ενημερώνονται τακτικά κι επισταμένα σχετικά με όσα πρέπει να γνωρίζουν πριν τρέξουν την εξαντλητική κούρσα των 42 χιλιομέτρων.