Πελαργός γλιτώνει για χιλιοστά από τα νύχια και τα δόντια λεοπάρδαλης (pics & vid)

Gazzetta team
Πελαργός γλιτώνει για χιλιοστά από τα νύχια και τα δόντια λεοπάρδαλης (pics & vid)
Η ενέδρα της λεοπάρδαλης με στόχο έναν πελαργό χάρισε στους επσικέπτες μερικά μοναδικά καρέ, που αναδεικνύουν το μεγαλείο αλλά και τις φονικές ικανότητες του αιλουροειδούς.

Την τύχη με το μέρος του είχε ένας πελαργός που περιδιάβαινε ανέμελος στο πάρκο Σερενγκέτι, το εθνικό πάρκο άγριας ζωής στα σύνορα Τανζανίας και Κένυας στην ανατολική Αφρική.

Το περήφανο πτηνό φαίνεται στο βίντεο που τράβηξαν επισκέπτες του πάρκου να ψάχνει για τροφή ανάμεσα στην πυκνή βλάστηση, όμως αυτή του η βόλτα παραλίγο να αποδειχθεί κι η τελευταία του, όταν μια λεοπάρδαλη που παραφυλούσε άριστα καμουφλαρισμένη σε κοντινή απόσταση, αποφάσισε ότι το συγκεκριμένο πτηνό θα ήταν το δείπνο της εκείνη την ημέρα.

Μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου, το εκρηκτικότατο αιλουροειδές απογειώνεται για να πιάσει τον πελαργό, όμως ο τελευταίος με εκπληκτικά αντανακλαστικά καταφέρνει να αποφύγει το μοιραίο χτύπημα, ανοίγοντας τα φτερά του και πετώντας προς τον ουρανό.

Παρά την αποτυχία της στο συγκεκριμένο θήραμα, η λεοπάρδαλη απέδειξε γιατί θεωρείται από τους κορυφαίους κι υπουλότερους θηρευτές της Αφρικής, καθώς το τίναγμά της σε συνδυασμό με τα δολοφονικά εργαλεία που φέρει από την φύση της (δόντια, νύχια) συνιστούν ένα θανατηφόρο συνδυασμό, που δεν θα άφηνε σε άλλο θήραμα κανένα περιθώριο σωτηρίας.

Η απογείωση και το τέντωμα της λεοπάρδαλης για να πιάσει το πτηνό, συνάρπασαν τους τουρίστες που κατέγραψαν το βίντεο, με τους ίδιους να δηλώνουν ότι δεν θα ήθελαν σε καμία περίπτωση να βρεθούν στη θέση του πελαργού ή οποιουδήποτε άλλου ζωντανού πλάσματος, βάλει στο μάτι η λεοπάρδαλη. Άδικο έχουν;