Μέσω βίντεο θα... πάει ο Tραμπ στα εγκαίνια της πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ

Gazzetta team
Μέσω βίντεο θα... πάει ο Tραμπ στα εγκαίνια της πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ
Μέσω βίντεο θα απευθυνθεί στην τελετή εγκαινίων της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, την Δευτέρα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, είναι εκείνος που αναγνώρισε μονομερώς την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, μεταφέροντας την πρεσβεία της χώρας του από το Τελ Αβίβ. Όλοι περίμεναν πως ο Ντόναλντ Τραμπ θα βρεθεί εκεί για τα εγκαίνια, κάτι όμως που δεν πρόκειται να συμβεί.

«Εξ όσων γνωρίζω, ο πρόεδρος θα απευθυνθεί στους προσκεκλημένους μέσω βίντεο» είπε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος στους δημοσιογράφους. Δεν διευκρίνισε αν θα είναι ζωντανή η μετάδοση ή αν το μήνυμα του Τραμπ θα μαγνητοσκοπηθεί εκ των προτέρων.

Παρά τις αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας και των Παλαιστινίων, οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν την Δευτέρα στα εγκαίνια της νέας πρεσβείας. Ο Τραμπ είχε εκφράσει αρχικά την επιθυμία του να παραστεί στην τελετή αλλά τελικά αποφασίστηκε να τον εκπροσωπήσει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Τζον Σάλιβαν ο οποίος θα συνοδεύεται από την κόρη του προέδρου, την Ιβάνκα Τραμπ και τον σύζυγό της, τον σύμβουλο του Λευκού Οίκου Τζάρεντ Κούσνερ.

«Είμαστε όλοι πολύ ικανοποιημένοι και ανυπομονούμε να συμμετάσχουμε σε ένα τέτοιο ιστορικό γεγονός» πρόσθεσε ο ίδιος Αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος έκανε τις δηλώσεις αυτές από το Τελ Αβίβ.

Όπως είπε, στα εγκαίνια αναμένονται περίπου 800 προσκεκλημένοι, μεταξύ των οποίων και μια μεγάλη αντιπροσωπεία του Κογκρέσου των ΗΠΑ. Η πρεσβεία θα στεγαστεί προσωρινά στον χώρο του αμερικανικού προξενείου, μέχρι να χτιστεί ένα νέο, κατάλληλο κτίριο.

Ο αξιωματούχος διευκρίνισε ότι θα πρόκειται για μια «διμερή» τελετή, υποβαθμίζοντας τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες πολλοί διπλωμάτες άλλων χωρών, που δεν αναγνωρίζουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, αρνήθηκαν να παραστούν.

Πηγή: reader.gr