Τσιτάχ επιτέθηκαν σε οικογένεια τουριστών που βγήκε από το αυτοκίνητο (pics & vid)

Gazzetta team
Τσιτάχ επιτέθηκαν σε οικογένεια τουριστών που βγήκε από το αυτοκίνητο (pics & vid)
Οι ασυνείδητοι τουρίστες βρέθηκαν σε απόσταση αναπνοής από τα ταχύτατα αιλουροειδή, όμως η τραγωδία αποφεύχθηκε εξαιτίας των γρήγορων ανατανακλαστικών της οικογένειας.

Δραματικές διαστάσεις παραλίγο να πάρει η βόλτα μιας οικογένειας Γάλλων τουριστών σε πάρκο άγριας ζωής στην Ολλανδία, καθώς βρέθηκαν σε απόσταση αναπνοής με δύο γατόπαρδους που ζουν στο πάρκο.

Η οικογένεια παράκουσε τις οδηγίες ασφαλείας των υπευθύνων του πάρκου και βγήκε από το αυτοκίνητό της, έχοντας μάλιστα μαζί τους τα τρία ανήλικα παιδιά, με το ένα από αυτά να είναι μόλις λίγων μηνών.

Οι δύο γατόπαρδοι, που φημίζονται τόσο για τις τεράστιες ταχύτητες που αναπτύσσουν αλλά και για το δολοφονικό τους ένστικτο, άρχισαν να τρέχουν προς το μέρος των 5 ανθρώπων, οι οποίοι μόλις αντιλήφθηκαν τον κίνδυνο που αντιμετώπιζαν, έσπευσαν να επιστρέψουν στο όχημά τους.

Βέβαια, όταν έχει να αντιμετωπίσει κανείς τα άγρια αιλουροειδή, τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο και σίγουρο, με τα δύο τσιτάχ να ακολουθούν κατά πόδας κυρίως την γυναίκα, η οποία και κρατούσε στην αγκαλιά της το μικρό παιδί.

Ευτυχώς, το αυτοκίνητο βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής και το ζευγάρι βρήκε καταφύφιο μέσα στην ασφάλεια των λαμαρίνων του οχήματος, ενώ τα σοκαριστικά πλάνα κατέγραψαν με τις κάμερες τους άλλοι επισκέπτες του πάρκου που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση.

Τα τσιτάχ ή αλλιώς γατόπαρδοι μπορούν αναπτύξουν ταχύτητες που ξεπερνούν τα 100 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ το μήκος τους φτάνει το 1μιση μέτρο. Τα τσιτάχ αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες ατραξιόν για τους επισκέπτες της υποσαχάριας Αφρικής, με εκατομμύρια τουρίστες να κάνουν σαφάρι για να συναντήσουν από κοντά τα ταχύτερα σαρκοφάγα θηλαστικά του πλανήτη.

Βέβαια, η θέση τους στην τουριστική βιομηχανία, η λαθροθηρία αλλά κι η μείωση των βιοτόπων τους έχουν συντελέσει ώστε τα εντυπωσιακά αιλουροειδή να βρίσκονται αντιμέτωπα με το φάσμα της εξαφάνισης, με πολλές αφρικανικές χώρες να λαμβάνουν μέτρα για την προστασία τους.