Aνακάλυψαν ότι μεγάλωσαν λάθος παιδί, 38 χρόνια από τη γέννησή του

Gazzetta team
Aνακάλυψαν ότι μεγάλωσαν λάθος παιδί, 38 χρόνια από τη γέννησή του
Διαστάσεις δραματικού μυθιστορήματος έχει πάρει μια υπόθεση λάθους από μαιευτήριο, το οποίο παρέδωσε σε δύο οικογένειες λάθος βρέφη.

Η υπόθεση ενός μπερδέματος σε βραζιλιάνικο μαιευτήριο πριν από περίπου 40 χρόνια, μονοπωλεί το ενδιαφέρον των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην χώρα της Λατινικής Αμερικής, με την σοκαριστική ιστορία να θυμίζει αρχαιοελληνική τραγωδία.

Όλα ξεκίνησαν το 1980 όταν το ζευγάρι Radigena και Geraldo Gaspar αποχώρησε με το νεαογέννητο μωρό τους, τον Νόελ από το μαιευτήριο Monsenhor Genesio της χώρας, θεωρώντας ότι το μωρό που κρατούσαν στην αγκαλιά τους ήταν το βιολογικό τους παιδί. Καθώς, όμως, τα χαρακτηριστικά του παιδιού καθώς μεγάλωνε δεν έμοιαζαν με εκείνα των γονιών του, οι τελευταίοι αποφάσισαν να κάνουν τεστ DNA ώστε να βάλουν τέλος στις διάφορες φήμες που είχαν αρχίσει να ακούγονται σχετικά με την πατρότητα του παιδιού.

Όταν πήραν τα αποτελέσματα στα χέρια τους, όμως, τους περίμενε η μεγαλύτερη και πιο δυσάρεστη έκπληξη της ζωής τους, καθώς διαπίστωσαν ότι το προσωπικό του νοσοκομείου πριν από 38 χρόνια είχε κάνει ένα απαράδεκτο λάθος, δίνοντάς του το επίσης νεογέννητο μωρό μιας άλλης οικογένειας.

Στη συνέχεια, οι δύο γονείς συμβουλεύτηκαν τα μητρώα γεννήσεων του εν λόγω μαιευτηρίου στην πόλη Juruaia της νοτιοανατολικής Βραζιλίας, όπου και έμαθαν ότι δύο αγοράκια γεννήθηκαν την ίδια περίοδο στο συγκεκριμένο μαιευτήριο.

Όταν οι γονείς είδαν τη φωτογραφία του άλλου παιδιού κατάλαβαν αμέσως ότι εκείνο ήταν το δικό τους μωρό, όμως η εξέλιξη της υπόθεσης πήρε δραματικότερη τροπή, μαθαίνοντας ότι ο βιολογικός τους γιος πέθανε σε ηλικία μόλις ενός έτους.

Μετά από πολύμηνες αναζητήσεις εντόπισαν τους βιολογικούς γονείς του παιδιού που θεωρούσαν μέχρι τότε ως δικό τους, ενώ ένα ακόμη τεστ DNA απέδειξε την σοκαριστική αλήθεια.

Το νοσοκομείο απέφυγε να αντιδράσει το τραγικό λάθος των υπαλλήλων του πριν από 38 χρόνια, ενώ η οικογένεια του Νόελ επανενώθηκε σχεδόν τέσσερις δεκαερτίες μετά με το χαμένο της παιδί.