Αεροπλάνο του 1930 κάνει αναγκαστική προσγείωση σε παραλία της Βρετανίας (pics & vid)

Gazzetta team
Αεροπλάνο του 1930 κάνει αναγκαστική προσγείωση σε παραλία της Βρετανίας (pics & vid)
Το αεροσκάφος παρουσίασε μηχανική βλάβη στον αέρα, ενώ η προσγείωσή του από την πιλότο ήταν πραγματικά αριστοτεχνική.

Μπροστά σε ένα αναπάντεχο συμβάν βρέθηκαν όσοι έτυχε να επισκεφθούν την παραλία της πόλης Σίντμουθ στο Ντέβον της Μεγάλης Βρετανίας το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, όταν ένα αεροσκάφος αντίκα της δεκαετίας 1930 έκανε αναγκαστική προσγείωση στην αμμουδιά.

Το αεροσκάφος, η ηλικία του οποίου αγγίζει τα 90 χρόνια, πραγματοποιούσε πτήση επίδειξης σε κοντινή περιοχή, όταν άρχισε να χάνει απότομα ύψος, μην αφήνοντας στον χειριστή του άλλη επιλογή από την προσγείωση στην παραλία Jacobs Ladder, η οποία ήταν γεμάτη με κόσμο που απολάμβανε την βόλτα του.

Ο 47χρονος πιλότος Ζακ Ρόνεϊ μαζί με την συνεπιβάτιδα του Τρούντι Σπίλερ προσπάθησαν με φωνές και νοήματα να προειδοποιήσουν τους ανθρώπους που βρίσκονταν στην παραλία ώστε να απομακρυνθούν από το σημείο, ενώ το αεροσκάφος που χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον και στους δύο Παγκοσμίους Πολέμους, προσέγγιζε το σημείο.

Με αριστοτεχνικούς χειρισμούς του πιλότου αλλά και χάρη στην μεγάλη έκταση της παραλίας, ο Ρόνεϊ κατόρθωσε να προσγειώσει το αεροσκάφος με ασφάλεια τόσο για τους επιβαίνοντες όσο και για τους λουόμενος, ενώ οι έκπληκτοι παραθεριστές προσπαθούσαν να καταλάβουν αν επρόκειτο για κομμάτι της επίδειξης.

Η διαδικασία της προσγείωσης καταγράφηκε σε βίντεο από άλλους παριστάμενους, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το αεροσκάφος δεν έπαθε την παραμικρή ζημία κατά την προσεδάφισή του.

Λίγο αργότερα, με την παρουσία μηχανικών κι αστυνομικών το αεροσκάφος αποσυναρμολογήθηκε ώστε να καταστεί εφικτή η μεταφορά του στην βάση του, ενώ η μοναδική αυτή εμπειρία θα ακολουθεί γτα πάντα τους επιβαίνοντες αλλά κι όσους έτυχε να είναι μάρτυρες του περιστατικού.