Slogun:Χθες, τη στιγμή που ο Μεντιλίμπαρ γύρισε την πλάτη του στα πέναλτι, τον ερωτεύτηκαν και οι τελευταίοι “άπιστοι” Ολυμπιακοί

FOLLOW US

Slogun:Χθες, τη στιγμή που ο Μεντιλίμπαρ γύρισε την πλάτη του στα πέναλτι, τον ερωτεύτηκαν και οι τελευταίοι “άπιστοι” Ολυμπιακοί
BWIN stripe gif

Αβεβαιότητα γύρω από την παραμονή των ΗΠΑ στο πρόγραμμα για τα πυρηνικά του Ιράν

Gazzetta team
Αβεβαιότητα γύρω από την παραμονή των ΗΠΑ στο πρόγραμμα για τα πυρηνικά του Ιράν
Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει ανακοινώσει ότι θα κάνει γνωστή την απόφασή του έως τις 12 Μαΐου, ενώ Γαλλία και Μεγάλη Βρετανία τον καλούν να παραμείνει στην συμφωνία.

Το Ισραήλ δεν έχει ενημερωθεί μέχρι στιγμής για την απόφαση που θα λάβει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ την 12η Μαΐου σχετικά με το ενδεχόμενο απόσυρσης της Ουάσιγκτον από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, διαβεβαίωσε την Κυριακή ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Μέχρι στιγμής, η ισραηλινή κυβέρνηση δεν γνωρίζει «ποια θα είναι η απόφαση του (Ντόναλντ) Τραμπ» διαβεβαίωσε τους δημοσιογράφους ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος. «Δεν μου το είπε» όμως «πιστεύω ότι παραμένει δύσπιστος» επί του θέματος, συμπλήρωσε η ίδια πηγή.

Από την πλευρά του την Κυριακή, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ απέρριψε το επιχείρημα των προασπιστών της συμφωνίας για τα πυρηνικά της Τεχεράνης, σύμφωνα με το οποίο έως σήμερα, το Ιράν δεν έχει παραβιάσει τους όρους της συμφωνίας. «Εάν δεν παραβιάζετε μια επικίνδυνη συμφωνία, αυτό δεν την καθιστά λιγότερο επικίνδυνη» σημείωσε σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους.

Η έκκληση Μακρόν κι απειλές των Ιρανών

Προειδοποίηση προς τον Αμερικανό πρόεδρο να μην εγκαταλείψει τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, έστειλε ο Γάλλος ομόλογός του, Εμανουέλ Μακρόν.

«Θα ανοίγαμε το κουτί της Πανδώρας. Θα μπορούσε το αποτέλεσμα να είναι πόλεμος» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, εκτιμωντας ωστόσο ότι «ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν νομίζω ότι θέλει πόλεμο».

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει ανακοινώσει ότι θα κάνει γνωστή την απόφασή του έως τις 12 Μαΐου. Πηγές του Λευκού Οίκου ανέφεραν στο πρακτορείο Reuters ότι έχει αποφασίσει να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία, παρά τις πιέσεις της Γαλλίας και της Βρετανίας να μην το πράξει, αλλά δεν είναι σαφές ακόμη πώς ακριβώς αυτό θα γίνει.

Το θέμα απασχόλησε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Τραμπ με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι, ενώ θα κυριαρχήσει και στις συναντήσεις του Μπόρις Τζόνσον, που πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Ουάσιγκτον, με Αμερικανούς αξιωματούχους.

Νωρίτερα ο Ιρανός πρόεδρος,Χασάν Ρουχανί, προειδοποίησε πως εάν οι ΗΠΑ αποσυρθούν από τη συμφωνία «θα το μετανιώσουν όσο ποτέ στο παρελθόν».

Υπενθυμίζεται επίσης ότι την ερχόμενη Τετάρτη ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, θα υποδεχθεί στο Κρεμλίνο τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου και το θέμα του Ιράν αναμένεται να κυριαρχήσει.

Πηγή: reader.gr