Εντεκάχρονη βρήκε απολίθωμα προϊστορικού πλάσματος που έζησε πριν 475 εκ. χρόνια (pics & vid)

Gazzetta team
Εντεκάχρονη βρήκε απολίθωμα προϊστορικού πλάσματος που έζησε πριν 475 εκ. χρόνια (pics & vid)
Η τυχαία ανακάλυψη της έφηβης κοπέλας ενθουσίασε την ίδια και την οικογένειά της,ενώ οι παλαιοντολόγοι εκτίμησαν την ηλικία του εν λόγω απολιθώματος στα 475 εκατομμύρια χρόνια.

Τεράστιο είναι το ενδιαφέρον των παλαιοντολόγων μετά την ανακάλυψη ενός απολιθώματος τριλοβίτη, που χρονολογείται πριν 475 εκατομμύρια χρόνια.

Η 11χρονη Ryleigh Taylor απολάμβανε την βόλτα της στις όχθες της λίμνης Ντάγκλας στο Τενεσί των ΗΠΑ, όταν υπέπεσε στην αντίληψή της ένα περίεργο σχέδιο πάνω σε ένα βράχο.

Η νεαρή κοπέλα πλησίασε, διαπιστώνοντας με έκπληξη ότι αυτό που αρχικά έμοιαζε με ζωγραφιά, στην πραγματικότητα ήταν το απολίθωμα ενός πλάσματος που έζησε στο πλανήτη πριν εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια.

Η Taylor μαζί με την μητέρα της ενημέρωσαν τις τοπικές αρχές για το εύρημά τους, ενώ οι τελευταίοι με την σειρά τους επικοινώνησαν με παλαιοντολόγους, οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο κι επιβεβαίωσαν την ηλικία και τη φύση του απολιθώματος.

Οι τριλοβίτες είναι εξαφανισμένα ασπόνδυλα ζώα της συνομοταξίας των αρθρόποδων και θεωρείταιότι εμφανίστηκαν στην αρχή της Κάμβριας περιόδου και ευδοκίμησαν κατά την παλιοζωική εποχή πριν να αρχίσουν να φθίνουν έως τέλικής εξαφάνισης κατά το τέλος της Πέρμιας περιόδου, δηλαδή περίπου 250 εκατομμύρια χρόνια πριν από σήμερα.

Το απολίθωμα μεταφέρθηκε για περαιτέρω μελέτη στο τοπικό πανεπιστήμιο, ενώ η 11χρονη σημείωσε πως η ανακάλυψή της ήταν εντελώς τυχαία, καθώς το απολίθωμα βρισκόταν σε εξαιρετικά εμφανές σημείο του βράχου και πολλοί ακόμα επισκέπτες της περιοχής θα μπορούσαν να είχαν αντιληφθεί νωρίτερα την αξία του.