Τρομακτικά πλάνα σε αεροδρόμιο των ΗΠΑ: Απέφυγαν τoν όλεθρο για λίγα μόνο μέτρα (vid)

Gazzetta team
Τρομακτικά πλάνα σε αεροδρόμιο των ΗΠΑ: Απέφυγαν τoν όλεθρο για λίγα μόνο μέτρα (vid)
Η τραγωδία που αποφεύχθηκε στο παρά.. ένα, θα κόστιζε τη ζωή σε χιλιάδες επιβάτες που βρισκόντουσαν στα τέσσερα αεροσκάφη, που ανέμεναν στο σημείο.

Μια ανάσα από την καταστροφή έφτασαν δύο αεροσκάφη στο διεθνές αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο στις ΗΠΑ, όταν αεροσκάφος που προσέγγιζε τον αερολιμένα παραλίγο να συγκρουστεί με ένα άλλο που περίμενε στον διάδρομο απογείωσης.

Το περιστατικό σημειώθηκε τον περασμένο Ιούλιοπ, όμως μόλις προχθές οι αρχές του αεροδρομίου δημοσιοποίησαν βίντεο με τις στιγμές αγωνίας που εκτυλίχθηκαν στον Πύργο Ελέγχου, από όπου καταγράφονταν καρέ καρέ οι κινήσεις των αεροσκαφών.

Στο βίντεο, είναι ορατό το αεροσκάφος της Air Canada κατά τη διάρκεια της διαδικασίας προσέγγισης στο αεροδρόμιο, ενώ στον διάδρομο που αναμένεται να προσγειωθεί περιμένουν για απογείωση ακόμη 3 αεροσκάφη.

Ο πιλότος του επερχόμενου αεροπλάνου, φτάνει μόλις μερικά μέτρα από την καταστροφή, πριν αντιληφθεί την κατάσταση και σηκώσει εκ νέου το ρύγχος του αεροσκάφους, αποφεύγοντας για μερικά μόνο δευτερόλεπτα μια πρωτοφανή αεροπορική τραγωδία.

Σύμφωνα με το πόρισμα της έρευνας για το περιστατικό, ο πιλότος της πτήσης της Air Canada είχε πάρει λάθος οδηγίες σχετικά με τον διάδρομο που θα προσγείωνε το αεροσκάφος, ενώ η αεροπορική του εταιρεία σημείωσε ότι τόσο ο κυβερνήτης όσο κι ο συγκυβερνήτης θεωρούνται εξαιρετικά έμπειροι χειριστές με χιλιάδες ώρες πτήσεις στο ενεργητικό τους.

Στο πόρισμα της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και της Εθνικής Επιτροπής Ασφάλειας Μεταφορών για το συμβάν της 7ης Ιουλίου του 2017 επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι το πλήρωμα του αεροσκάφους της Air Canada ένιωθε κουρασμένο από το πολύωρο ταξίδι από το Τορόντο και τις μανούβρες αποφυγής καταιγίδων που βρήκε στο δρόμο του, ενώ κι οι συνθήκες που επικρατούσαν στο αεροδρόμιο εκείνη την ημέρα δεν ήταν ιδανικές καθώς πιλότοι άλλων αεροσκαφών παραπονέθηκαν για τα δυνατά φώτα σε παρακείμενα εργοτάξια που σκοτείνιαζαν τον διάδρομο προσγείωσης.