Τεράστιες ενυδρίδες εκδιώκουν τζάγκουαρ από την περιοχή τους (pics & vid)

Gazzetta team
Τεράστιες ενυδρίδες εκδιώκουν τζάγκουαρ από την περιοχή τους (pics & vid)
Οι ενυδρίδες δεν δίστασαν απέναντι στον μεγάλο τους αντίπαλο και με συντονισμένες κινήσεις κατάφεραν να νικήσουν.

Oι μονομαχίες στην άγρια ζούγκλα του Αμαζονίου μεταξύ των χιλιάδων ειδών ζώων που ζουν σε αυτές, αποτελούν συνηθισμένη εικόνα για τους βιολόγους και τους επιστήμονες που μελετούν τη ζωή και τις συνήθειες των «κατοίκων» του τροπικού δάσους.

Σε μοναδικά πλάνα, που είδαν το φως της δημοσιότητας, εμφανίζονται μερικές υπερμεγέθεις ενυδρίδες να προκαλούν σε μάχη και τελικά να εκδιώκουν έναν ιαγουάρο από την περιοχή της κυριαρχίας τους, ενώ το μεγάλο αιλουροειδές δεν δείχνει διατεθειμένο να εμπλακεί σε μάχη με τα αποφασισμένα τρωκτικά.

Το τζάγκουαρ, που σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι ένα αρσενικό τριών ετών, εισέβαλε διερευνητικά στην περιοχή των ενυδρίδων, προκαλώντας την επιφυλακή των ζώων, που δεν δίστασαν να σταθούν απέναντι στον κουρφαίο θηρευτή της ξηράς στην τροπική ζούγκλα της Νοτίου Αμερικής.

Τα πλάνα καταγράφηκαν από επιστήμονες στον ποταμό Σάο Λορένσο στην περιοχή του Παντανάλ στην βραζιλιάνικη ενδοχώρα, ενώ εντύπωση προκάλεσε στους ειδικούς τόσο η αποφασιστικότητα και το θάρρος των ενυδρίδων, όσο κι η διστακτικότητα του αιλουροειδούς, που φημίζεται για την ταχύτητα και την εκρηκτικότητά του.

Τελικά, οι αποφασισμένες, να υπερασπιστούν την φωλιά τους και την περιοχή της κυριαρχίας τους, ενυδρίδες εκδιώκουν το τζάγκουαρ από την περιοχή, καθώς το αιλουροειδές δεν φάνηκε ιδιαίτερα πρόθυμο να παλέψει με τα τρωκτικά, χαρίζοντας μια ανέλπιστη νίκη στους ανταγωνιστές του που βρίσκονται πολύ χαμηλότερα από εκείνο στην τροφική αλυσίδα της περιιοχής.