Συγκλονιστική διάσωση καγιάκερ που παγιδεύτηκε σε συντρίμια από χείμαρρο (vid)

Gazzetta team
Συγκλονιστική διάσωση καγιάκερ που παγιδεύτηκε σε συντρίμια από χείμαρρο (vid)
Η δραματική επιχείρηση διάσωσης του χρήστη καγιάκ καταγράφηκε από τον φακό των μέσων ενημέρωσης κι αποκαλύπτει την τιτάνια προσπάθεια των διασωστών να σώσουν τον άντρα από βέβαιο θάνατο.

Οι στιγμές της απελπισμένης προσπάθειας των διασωστών να απεγκλωβίσουν άντρα που παρέμενε για ώρα εγκλωβισμένος στην κοίτη ενός χειμάρρου, κόβουν κυριολεκτικά την ανάσα.

Ο άτυχος καγιάκερ έχασε τον έλεγχο του σκάφους του και βρέθηκε έρμαιο στα ορμητικά νερά του χειμάρρου, ενώ σε μία τελευταία προσπάθεια να μην παρασυρθεί προς τον βέβαιο θάνατό του, κατάφερε να πιαστεί από μερικά συντρίμια που είχαν μαγκώσει σε κάποιο σημείο.

Στον τόπο της παρολίγο τραγωδίας έσπευσαν τόσο εναέρια όσο κι επίγεια συνεργεία διάσωσης, όμως η επιχείρηση απεγκλωβισμού αποδείχθηκε ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση.

Αρχικά, με τη χρήση γερανοφόρου οχήματος, ένας από τους διασώστες προσέγγισε τον άτυχο νεαρό, βοηθώντας τον με ένα σκοινί να κρατηθεί στην επιφάνεια, ενώ λίγη ώρα αργότερα άλλοι άντρες των συνεργείων διάσωσης προσέγγισαν το σημείο με φουσκωτό, καταφέρνοντας να βγάλουν σώο τον καγιάκερ από τον χείμαρρο, πριν η επιχείρηση εξελιχθεί σε τραγωδία.

Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες κοντά στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνα, ενώ το συγκλονιστικό βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα από τοπικό μέσο ενημέρωσης της πολιτείας.