Καρχαρίας επτά μέτρων «παρενοχλεί» κανό στις βρετανικές ακτές (pics & vid)

Gazzetta team
Καρχαρίας επτά μέτρων «παρενοχλεί» κανό στις βρετανικές ακτές (pics & vid)
Η βόλτα ενός τεράστιου καρχαρία στις αγγλικές ακτές και σε απόσταση αναπνοής από τους λουόμενους προκάλεσε τον τρόμο σε ήταν παρόντες.

Εκπληκτικά πλάνα ενός πελώριου καρχαρία κατέγραψε η ερασιτεχνική λήψη ενός λουόμενου σε ακτή της Κορνουάλης στην νότια Αγγλία.

Ο καρχαρίας μήκους επτά μέτρων εμφανίζεται στο βίντεο να κάνει βόλτες σε πολύ κοντινή απόσταση από την ακτή, ενώ στο ίδιο σημείο κάνει κανό ένας άντρας, ο οποίος σίγουρα θα πανικοβλήθηκε στη θέα του απόκοσμου πλάσματος.

Μάλιστα, ο καρχαρίας «κύκλωσε» αρκετές φορές το μικρό πλεούμενο, το μέγεθος του οποίου δεν αποθάρρυνε στιγμή το τέρας των ωκεανών, που συνέχισε απρόσκοπτα την διερευνητική του επαφή με τους ανθρώπους.

Το είδος του καρχαρία διαπιστώθηκε πως είναι αυτό του «καρχαρία προσκυνητή», ενός πλάσματος που προκαλεί δέος αλλά δεν αποτελεί κίνδυνο για τους ανθρώπους, καθώς το διαιτολόγιό του αποτελείται εξ ολοκλήρου από φυτικούς οργανισμούς της θάλασσας.

To μήκος του καρχαριών - προσκυνητή (που απαντάται και στην Ελλάδα με το όνομα «σαπουνάς») μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 12 μέτρα, ενώ μπορεί να παραμείνει για μήνες στον βυθό σε αναζήτηση τροφής ή για να γεννήσει τα μικρά του.

Ο σαπουνάς (που συχνά συγχέεται λόγω μεγέθους με τους μεγάλους λευκούς) είναι το δεύτερο μεγαλύτερο πλάσμα των ωκεανών μετά τους φαλαινοκαρχαρίες που φτάνουν σε μήκος μέχρι και τα 12-14 μέτρα και σε βάρος τους 21,5 τόνους.