Γυμναστήριο για γυναίκες στη Σαουδική Αραβία κλείνει λόγω... «ανάρμοστων» εικόνων (pics & vid)

Gazzetta team
Γυμναστήριο για γυναίκες στη Σαουδική Αραβία κλείνει λόγω... «ανάρμοστων» εικόνων (pics & vid)
Ένα βίντεο ξενάγησης σε χώρους γυμναστηρίου για γυναίκες αποτέλεσε «κόκκινο πανί» για τις οπισθοδρομικές αντιλήψεις των αρχών της Σαουδικής Αραβίας.

Λουκέτο σε γυμναστήριο στο Ριάντ αποφάσισαν να βάλουν οι υπέρσυντηρητικές αρχές της Σαουδικής Αραβίας μετά από τη δημοσιοποίση βίντεο με νεαρή γυμνάστρια που δεν ακολουθεί τους αυστηρούς κανόνες για την δημόσια αμφίεση των γυναικών σε δημόσιους χώρους της χώρας.

Το επίμαχο διαφημιστικό βίντεο που άναψε φωτιές, απεικόνιζε μία νεαρή υπάλληλο του γυμναστηρίου να ξεναγεί τους θεατές στους χώρους της επιχείρησης, φορώντας κολάν γυμναστικής κι έχοντας λυτά και ξεσκέπαστα τα μαλλιά της.

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας αποφάσισαν να κλείσουν το γυμναστήριο για γυναίκες, κάνοντας αναφορά στην... απρεπή αμφίεση της κοπέλας κι εξαπολύντας τα βέλη τους προς όσους επέτρεψαν την κοινοποίησή του, ενώ διέταξαν την αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του χώρου και τη σύλληψη των πρωταγωνιστών της υπόθεσης.

Το βίντεο σύμφωνα με τη Γενική Αθλητική Αρχή περιέχει σκηνές που θα μπορούσαν να καταστρέψουν τα δημόσια ήθη, ενώ αντίστοιχες ήταν κι οι τοποθετήσεις μελών της βασιλικής οικογένειας των Σαούντ, που κυβερνά τη χώρα εδώ και δεκαετίες.

Σύμφωνα με τους νόμους της Σαρία, που εξακολουθούν να εφαρμόζονται πιστά από τους Σαουδάραβες, οι γυναίκες πρέπει να φοράνε ειδική ενδυμασία που να καλύπτει το σώμα τους και να έχουν πιασμένα τα μαλλιά τους σε δημόσια μέρη του υπερσυντηρητικού βασιλείου, αλλά και έχουν πάρει προηγουμένως την άδεια του συζύγου ή του πατέρα τους σε περίπτωση που θέλουν να παρακολουθήσουν ή να εξασκηθούν σε κάποια αθλητική δραστηριότητα.