Η κυβέρνηση της Νορβηγίας ζήτησε από τους μαθητές να μην κάνουν σεξ σε διασταυρώσεις

Gazzetta team
Η κυβέρνηση της Νορβηγίας ζήτησε από τους μαθητές να μην κάνουν σεξ σε διασταυρώσεις
Να σταματήσουν να... κάνουν σεξ σε διασταυρώσεις ζητά από τους μαθητές η κυβέρνηση της Νορβηγίας!

Η αποφοίτηση είναι σε όλα τα δυτικά κράτη μια σημαντική στιγμή στην ζωή των εφήβων και συνήθως τα παιδιά το γιορτάζουν με ξέφρενα πάρτι και με πολύ αλκοόλ. Οπότε, είναι αρκετά συνηθισμένο οι γονείς και οι καθηγητές να προσπαθούν να... νουθετήσουν τους νέους και να τους δίνουν συμβουλές να μη το παρακάνουν στο πάρτι της αποφοίτησης.

Το να γίνεται θέμα κυβερνητικής ανακοίνωσης ωστόσο, είναι κάτι που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε!

Υπεύθυνη γι' αυτή την περίεργη πρωτιά είναι η κυβέρνηση της Νορβηγίας που εξέδωσε ανακοίνωση, συνιστώντας στους μαθητές να... σταματήσουν να κάνουν σεξ στις κυκλικές διασταυρώσεις!

Η Νορβηγία ετοιμάζεται για την ετήσια παράδοση μεταξύ των μαθητών γνωστή ως «Russ». Στη διάρκεια αυτού του πάρτι – μαραθωνίου, που μπορεί να διαρκέσει σχεδόν έναν μήνα, οι μαθητές κυριολεκτικά τρέχουν έξαλλοι στους δρόμους, καταναλώνουν τεράστιες ποσότητες αλκοόλ, κυκλοφορούν γυμνοί και... κάνουν σεξ στις κυκλικές διασταυρώσεις.

Αν και μοιάζει αυτονόητο ότι τέτοιες ριψοκίνδυνες πρωτοβουλίες στη μέση ενός πολυσύχναστου δρόμου είναι εξαιρετικά επικίνδυνες, η Διεύθυνση Δημοσίων Δρόμων της χώρας θεώρησε σκόπιμο να το υπενθυμίσει σε όλους τους μαθητές.

Σε μια ανακοίνωση με τίτλο «Όχι στο σεξ στις κυκλικές διασταυρώσεις», ο πρώην Νορβηγός υπουργός μεταφορών, Γκούσταβσεν, ανέφερε: «Όλοι καταλαβαίνουν ότι το να βρίσκεται κανείς μέσα και γύρω από τους κυκλικούς κόμβους μπορεί να δημιουργήσει κίνδυνο ατυχήματος. Γιατί μπορεί να μην είναι τόσο επικίνδυνο για κάποιον να είναι γυμνός σε μια γέφυρα, αλλά για τους οδηγούς η έκπληξη μπορεί να είναι τόσο μεγάλη που να ξεχάσουν ότι οδηγούν».

Ωστόσο, υπάρχει ένας πιο σημαντικός λόγος που η νορβηγική κυβέρνηση εξέδωσε αυτή την ανακοίνωση και δεν είναι ότι προσπαθεί να εμποδίσει τα παιδιά να διασκεδάσουν.

Κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια του «Russ», οι μαθητές οδηγούν φορτηγά βαμμένα με διαφορετικά χρώματα, με αποτέλεσμα να συμβαίνουν ατυχήματα και κάθε χρόνο να πεθαίνουν μαθητές ηλικίας μόλις 18 και 19 ετών.

Πηγή: reader.gr